Prijava

Vaša prijava

Nova ženska snaga Dubranca

[]

Članice novoosnovane Udruge žena Dubranec organizirale su protekle nedjelje svoje prvo samostalno događanje u mjesnom Društvenom domu i to pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice. Poseban gost te večeri bio je i velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Ovim okupljanjem smo obilježile Dan žena i drago nam je što smo mogle ugostiti gradonačelnika Ačkara, hvala mu na govoru i poklonima, svakako hvala Gradu Velikoj Gorici što ima sluha za naš rad. Zamislile smo ovo kao jedno ugodno druženje, pa da se sve bolje upoznamo i krenemo u realizaciju naših programa – rekla nam je Ivana Kanić, predsjednica Udruge žena Dubranec. Otkrila nam je nešto i o osobnim motivima pokretanja udruge, ciljevima i novim akcijama.

Ivana je 38-godišnja majka dvoje djece i mlada poduzetnica i čitav je život provela u Dubrancu, naselju u našim prekrasnim Vukomeričkim goricama, na samo 20-tak minuta vožnje od Velike Gorice. Baš kao većina njenih susjeda, već duže vrijeme osjećala je potrebu za povratkom zajedničkih druženja i pokretanjem društvenih aktivnosti.

– Ova vremena su nas sve nekako udaljila i pomalo smo se otuđili. Nestalo je veselja, zajedničkog druženja – kaže Ivana. Stoga se rado odazvala inicijativi mještanki za konkretnijom akcijom, pa je početkom prosinca prošle godine osnovala Udrugu žena Dubranec, na čijoj je Osnivačkoj skupštini izabrana za predsjednicu.

Otkriva nam neke od ciljeva udruge:

– Oživljavanje samog mjesta, poticanje druženja..Ljudi su se udaljili u ovim vremenima, pandemija, potresi, da se malo žene skupe, obnoviti običaje, poticati na zdravi život, humanitarni rad. Nakon potresa i zbog pandemije se doselilo i puno novih ljudi, većinom iz Zagreba, pa da se i kroz udrugu upoznamo. Imamo puno planova, od vježbanja, rekreacije, razne radionice, otvoreni smo za sve ideje – istaknula je predsjednica.

Brojka od već pedeset članica govori kako interesa za takvu aktivnost u Dubrancu itekako ima.

– Ima nas od 18 do 80 godina, stvarno sam zadovoljna odazivom. Isto tako, sve žene iznad 50 godina su počasne članice i ne plaćaju članarinu, koja je inače 30 kuna godišnje. Surađujemo s mjesnim odborom i Udrugom mladih, kao i s gradskim i županijskim institucijama – dodala je Kanić i otkriva kako je nova akcija već spremna!

– Na sam Dan žena, 8. ožujka, članice udruge će posjetiti gospođe koje žive u kontejnerima nakon potresa u Dubrancu, Cerovskom vrhu i Gustelnici. Uručit će im prigodne poklone da im malo uljepšamo njihov dan – poručuje završno Ivana Kanić, predsjednica Udruge žena Dubranec i poziva sve zainteresirane da se pridruže radu udruge.