Prijava

Vaša prijava

Zvezda, Partizan, Dinamo i Hajduk zajedno u Kurilovcu, stiže i Tudorova Verona

['ALPAS CUP', 'hotnews', 'Nk Kurilovec', 'ŠRC Udarnik']

Kocka je pala! Entuzijasti iz kurilovečkog kluba nastavljaju sa tradicijom održavanja međunarodnog turnira limača koji si je kroz deset izdanja priskrbio etiketu najmasovnijeg i najprestižnijeg turnira za naraštaj limača (U-11) u ovom dijelu Europe. Upravo na svom vrhuncu, naprasno je prekinut zbog pandemije izazvane virusom COVID-19 pa 2020. i 2021. godine turnir prisilno nije održan. No, kurilovečka ptica “Fenix” opet će letjeti…

A da će tome biti upravo tako, dalo se naslutiti već poslije prvih sjednica Inicijativnog odbora, čiji su članovi donijeli osnovne smjernice i strategiju koja će obilježiti pripremu turnira, sve u želji da ponovo dosegne svoj prestižni nivo, što, naravno, prve godine poslije dvogodišnje stanke neće biti ni lako ni jednostavno. Ali, da nije i neizvedivo, dokaz su potvrde pristigle na adresu kurilovečkog trećeligaša od ukupno 37 klubova iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Bugarske, Rumunjske, Njemačke i Italije.

Najzvučnije ime na popisu klubova svakako je talijanska (i Tudorova) Verona. Naslov iz posljednje, 2019. godine, branit će sofijski National, a “napast” će ga zasigurno članovi ex-Yu “velike četvorke” – Dinamo, Hajduk, Zvezda i Partizan, kao i klinci iz ljubljanske Olimpije, mostarskog Zrinjskog, minhenske Croatie, Lokomotive, Gorice, Dragovoljca te iz ZG drugo i treće ligaša, ali i oni iz – Kurilovca i Bune. Opet će se družiti roditelji iz Zagreba, Splita, Metkovića, Zadra, Čakovca, Karlovca, Krapine, Siska, Petrinje, Kutine…

Zahtjev za pokroviteljstvom turnira još je u listopadu 2021. godine proslijeđen nadležnim uredima Hrvatskog nogometnog saveza te se upravo ovih dana očekuje njihov, dakako, pozitivan odgovor, kako je to, uostalom, bio i slučaj na svim prethodnim turnirima. Tradicionalno pokroviteljstvo nastavit će i gradonačelnik turopoljske metropole, gospodin Krešimir Ačkar, a isto se, također sa predznakom tradicionalno, očekuje i od župana, gospodina Stjepana Kožića, uz svesrdnu podršku njegovog zamjenika, gospodina Ervina Kolarca.

Turnir bi svoj dio financijskog kolača trebao imati i u proračunu Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Dakako da je najveći dio pokroviteljskih i donacijskih sredstava unaprijed rezerviran i namijenjen za pokriće troškova i prehrane mnogobrojnih sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Inače, 30. svibnja (ponedjeljak, neradni dan) održat će se kvalifikacijski dio turnira, na kojem će pretežno sudjelovati klubovi (24) s područja Nogometnog saveza Velika Gorica i iz četiri susjedne županije, a tri najuspješnije momčadi ostvarit će pravo sudjelovanja na glavnom turniru. On je, pak, na rasporedu u subotu i nedjelju, 18. i 19. lipnja, pri čemu će na kurilovečkim travnjacima nogometne snage i umijeća odmjeriti i pokazati klinci iz 37 pozvanih momčadi te iz tri već spomenute najuspješnije momčadi s kvalifikacijskog turnira.

Ali, to nikako nije sve! Već u utorak, 21. lipnja, kreće i zabavni dio kurilovečkog ljeta, kojeg će otvoriti veliki koncert Miroslava Ilića na ljetnoj terasi kluba, uz pratnju VG grupe Sjaj. Već sutradan, u srijedu 22. lipnja, opet na praznik, kurilovečkim će travnjacima trčati oni najmlađi, prstići iz 24 kluba iz susjednih županija, na svom prvom, nadamo se i tradicionalnom turniru. To će biti i posljednji događaj uoči ljetnog raspusta i zasluženog odmora, dakako, po mogućnosti na lijepom, plavom Jadranu.

Po povratku je već za početak rujna rezerviran termin za “Doberman cup”, koji je zapravo svjetsko prvenstvo u natjecanju ove prepoznatljive skupine pasa. Šuška se ponešto i o mogućem rođendanskom koncertu poznatog benda “Zakon šutnje”… Kurilovečki sportski entuzijasti i volonteri žele vam iskrenu i toplu dobrodošlicu i dobar provod svima pa… Neka turniri i koncerti počnu!

The post Zvezda, Partizan, Dinamo i Hajduk zajedno u Kurilovcu, stiže i Tudorova Verona appeared first on cityportal.hr.