Prijava

Vaša prijava

Turopolje slavi 111. rođendan uz spektakularni kaskaderski show

['Dan mjesta Turopolje', 'kaskaderski show', 'Kup sv. Josipa Radnika', 'TUROPOLJE']

Sve je spremno za veliki dan mjesta Turopolje koje slavi svoj 111.rođendan! Nakon dvije godine apstinencije zbog pandemijskih mjera konačno mogu feštati kak’ se spada i to trostruko – zbog svoje povijesti i zbog radnih ljudi skromnih životnih prilika, za zaštitnika mjesta izabran je Sv. Josip Radnik, koji se slavi  1.svibnja, kada se slavi i  dan mjesta, te Međunarodni praznik rada.

Program je doista bogat – od natjecanja malih vatrogasaca, preko starih igara za djecu (i sve koji se tako osjećaju), prvosvibanjskog graha, pa sve do vrhunca slavlja – spektakularnog kaskaderskog moto showa.

Foto: 310 djece sudjeluje na vatrogasnom natjecanju 8. Kup Sv.Josipa Radnika/DVD Turopolje

Cjelodnevna događanja odvijat će se u Parku turopoljskih branitelja kod Društvenog doma, a u organizaciji su uz Mjesni odbor sudjelovala sva društva i udruge koje djeluju u Turopolju.

– U prijepodnevnim satima imamo vatrogasno natjecanje za djecu i mladež, 8. Kup sv. Josipa Radnika u organizaciji DVD-a Turopolje. Istovremeno će se održavati i stare dječje igre, što pripremaju članice Društva žena TUR. Ekipa iz Nogometnog kluba Turopolje oko 13 sati će tradicionalno spremiti besplatni ručak za sve, to će biti prvosvibanjski grah. Slijedi svečana sjednica Mjesnog odbora, a u 16:30 sati Sveta misa u našem Društvenom domu – rekao nam je predsjednik Mjesnog odbora Turopolje, Zoran Smrekar.

Vatrogasno natjecanje djece i mladeži, 8.Kup Sv.Josipa Radnika, također je imao dvogodišnju pauzu, a ove godine se natječe čak 31 ekipa iz Zagrebačke i susjednih županija.

– Natjecat će se ukupno oko 310 djece, što nam je jako drago, jer smo očekivali manje prijava kako se zbog korone nije vježbalo. Mi sudjelujemo s dvije ekipe i klinci jedva čekaju, to im je pravi doživljaj! Najboljima će se uručiti pehari i medalje, a svim sudionicima ćemo uručiti zahvalnice – otkriva dozapovjednik DVD-a Turopolje, Hrvoje Mihalić.

Društvo žena TUR

Foto: Društvo žena TUR priprema stare dječje igre/DŽT

Za sve klince, ali i sve koji se tako osjećaju Društvo žena TUR pripremilo je stare dječje igre.

– Bit će tu skakanje u vrećama, povlačenje užeta, gumi gumi, utrke u paru povezanim nogama i prenošenje jajeta. Plan nam je da djeca koja završe s vatrogasnim natjecanjem dođu k nama na igre dok čekaju proglašenje pobjednika. Igre su za djecu i mlade, za sve koji žele sudjelovati i vidjeti kako se nekad igralo i družilo bez mobitela. Za svako dijete smo pripremile neku slatku sitnicu, a dobile smo i donaciju jabuka za klince od Distributivnog centra za voće i povrće iz Rakitovca. Bit će tu i kolače za posjetitelje, da se malo zaslade – otkriva nam predsjednica Duštva žena TUR, Ana Kovačević.

Foto: u večernjim satima zabavite se uz akrobacije najboljeg moto kaskadera Hrvatske Dejana Špoljara/D.Š.StuntRider

Vrhunac proslave očekuje nas u večernjim satima, jer stiže najbolji moto kaskader Hrvatske, Dejan Špoljar.

– I za kraj dana, da nam oduzme dah, od 20 sati stunt show Colorado sa svojom još neviđenom predstavom u ovim krajevima i s najpoznatijim i najboljim moto kaskaderom u Hrvatskoj, Dejanom Špoljarom! Ulaz na stunt show s najpoznatijim hrvatskim kaskaderom je besplatan, zahvaljujući našim pokroviteljima: Deko gips, Caffe bar Turopolje, Wolf d&d, Caudex parketi. Stoga pozivam sve da nam se pridruže na proslavi I u ovom jedinstvenom program – poručuje predsjednik Mjesnog odbora Turopolje, Zoran Smrekar.

U slučaju kiše dolazi i do prilagodbe programa, a fešta će se nastaviti u Društvenom domu.

The post Turopolje slavi 111. rođendan uz spektakularni kaskaderski show appeared first on cityportal.hr.