Prijava

Vaša prijava

Savez društva distrofičara: Od srca hvala Dječjem vrtiću Lojtrica!

['DV Lojtrica', 'HUMANITARNA AKCIJA', 'mišićna distrofija', 'Savez društava distrofičara Hrvatske']

Iz Saveza društava distrofičara Hrvatske (SDDH) stižu prekrasne vijesti! Zahvaljujući zajedničkim snagama djece, roditelja, te cjelokupnog Dječjeg vrtića Lojtrica na čelu s ravnateljicom Ljubom Brnadić nabavljena je dizalica za transfere, koja će srednjoškolki Ivoni iz Vinkovaca omogućiti kvalitetniji život.

– Dizalica za transfere ‘došla je kući’! Svesrdnim uključivanjem cjelokupnog tima Dječjeg vrtića Lojtrica u Kampanju ‘Biljka za MD’ u svibnju 2021. godine, prikupljene su donacije od kojih je nabavljena dizalica za transfere namijenjena Ivoni Smolčić. Ivona boluje od spinalne mišićne atrofije tip 2, a učenica je prvog razreda Opće gimnazije Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima.

Foto: dizalica za transfere će srednjoškolki Ivoni iz Vinkovaca omogućiti kvalitetniji život/SDDH

Jednostavniji i za Ivonu ugodniji i prije svega sigurniji transferi koji će se obavljati uz znatno manje napore, čime se štiti zdravlje i korisnika i pomagača, dobrobiti su koje će korištenje dizalice pružiti Ivoni i njezinoj majci Mirjani – doznajemo iz SDDH-a.

Dizalicu je,s većim vremenskim odmakom zbog pandemije, u ime SDDH uručio Slobodan Marinković, fizioterapeut SDDH.

– Zadovoljstvo nam je i čast što smo kroz suradnju s DV Lojtrica objedinili pojedinačne iskorake i težnje za unapređenjem kvalitete življenja i zajedničkim snagama došli do cilja koji će Ivoni i njezinoj majci pružiti mogućnost kvalitetnijeg življenja – ističu.

Foto: akcija DV Lojtrica ‘Biljka za MD’/DV Lojtrica

Podsjetimo, prošlogodišnjeg svibnja mališani DV Lojtrica uključili su se u kampanju ‘Biljka za MD’ tako da su u svim objektima organizirali prigodnu prodaju doniranih sadnica cvijeća kako bi prikupili sredstva za kupnju dizalice za mališane oboljele od najtežih oblika mišićne distrofije (MD), koji u značajnoj mjeri ovisne o tuđoj pomoći i njezi.

Djeca su kroz razne aktivnosti osvijestila koliko toga mogu krećući se vlastitim nogama, bez ovisnosti o drugima ili o pomagalima. Tijekom aktivnosti nastali su mnogi likovni radovi kojima su bili ukrašeni štandovi s biljkama za prodaju. Djeca su bila u ulozi prodavača, tako da gotovo nitko nije mogao proći uz štandove, a da ne zastane i otvorena srca ne sudjeluje svojim novčanim prilogom.

Foto: akcija DV Lojtrica ‘Biljka za MD’/DV Lojtrica

– Suradnju Vrtića i SDDH-a nastavljamo i dalje. Hvala svim dosadašnjim, ali i budućim donatorima na otvorenom srcu za one kojima je potrebna podrška i pomoć’ – poručuju iz Dječjeg vrtića Lojtrica.

Akcija je provedena u sklopu obilježavanja Nacionalnog dana oboljelih od neuromuskularnih bolesti, a cilje je podizanje razine svijesti javnosti za izazove s kojima se susreću osobe s mišićnom distrofijom. Već niz godina kampanja se provodi pod motom ‘I vaše srce je mišić’. Mišić koji, dok god kuca, ima sposobnost ‘vidjeti i prepoznati’ osobe u potrebi za podrškom, te ju nesebično pružiti.

The post Savez društva distrofičara: Od srca hvala Dječjem vrtiću Lojtrica! appeared first on cityportal.hr.