Prijava

Vaša prijava

Preminuo Ešref Sulejmani Maradona – legendarni gorički kestenjar

['Ešref Sulejmani Maradona', 'kestenjar', 'legenda']

Društvenim mrežama proširila se tužna vijest – preminuo je legendarni gorički kestenjar, Ešref Sulejmani – Maradona.

Vijest koja je, vjerujem, šokirala i potresla sve koji su je pročitali, jer njegov mirisni štand s kestenima u Kolarevoj ulici, odmah pokraj pokraj robne kuće, vjerno su pohodile generacije Velikogoričana. Uz obavezni razgovor s vrijednim Maradonom, čak i kad ne bismo kupili malu ili veliku mjericu fine jesenje delicije.. Ešref je jednostavno bio – legenda..

U šoku je i čitava obitelj Sulejmani, supruga Atidža, sin Emit i kćerke Anela, Veniza i Ljifa.

‘Da, istina je, tata je preminuo jutros, oko 7:20..Ujutro se probudio, pojeo jagode i zaspao, mirno je otišao..’ – tužnu vijest potvrdila nam je kćerka Anela.

Kaže kako je još sinoć bila kod roditelja, tata Ešref je bio odlično raspoložen, a prije samo pet dana proslavio je i 72.rođendan u veselom obiteljskom okruženju.

‘U zadnje vrijeme je bio bolestan, imao je višegodišnje srčane probleme, ali ništa preozbiljno, stalno je bio u pokretu, ništa se nije žalio. Radio je do zadnjeg dana, ne zbog potrebe, nego je toliko volio Goricu i ljude, morao je bar jedan krug napraviti po gradu svakoga dana, to mu je bila duševna hrana. Znao nam je reći da ako ostane doma, odmah će se razboljeti, eto takav je bio..’ – s puno ljubavi u glasu priča Anela Sulejmani.

Posljednji ispraćaj Ešrefa Sulejmanija bit će idućeg tjedna ispred zagrebačke džamije, a obitelj će sve, njemu tako drage, sugrađane, o točnom datumu izvijestiti osmrtnicom, koja će biti postavljena na njegovom štandu.

‘Drago mi je da ćete to objaviti, znate da je živio za Goricu, sve bi dao za Goricu. Znam da bi i njemu bilo drago, nama će ostati lijepa uspomena..’ – rekla nam je Anela Sulejmani.

Počivao u miru, dragi Maradona, bio si i ostat ćeš Gorička legenda!

 

 

The post Preminuo Ešref Sulejmani Maradona – legendarni gorički kestenjar appeared first on cityportal.hr.