Prijava

Vaša prijava

Podignuta nova optužnica: Bivši gorički gradonačelnik Barišić optužen s još osmero ljudi

['DRAŽEN BARIŠIĆ', 'EPPO', 'USKOK']

Ured europskog javnoga tužitelja (EPPO) je u srijedu podignuo optužnicu kojom su obuhvaćeni bivši gradonačelnik Velike Gorice, a sada saborski zastupnik HDZ-a s mandatom u mirovanju Dražen Barišić te gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić koji je nakon uhićenja 2020. napustio SDP čiji je bio član, te ponovno kao nezavisni kandidat godinu dana kasnije premoćno osvojio novi mandat na tom mjestu, piše 24sata.hr.

Među optuženima je i poduzetnik Krešo Petek. Riječ je o predmetu kojeg je USKOK pokrenuo 2020., a njime je bio obuhvaćen i tadašnjih predsjednik Uprave Janafa, Dragan Kovačević.

U priopćenju između ostaloga stoji sljedeće: “Prvookrivljeniku se također stavlja na teret da je s šestookrivljenikom, gradonačelnikom Grada Velika Gorica, dogovorio da će poduzeti sve potrebne radnje kako bi se radovi na projektu izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i nadzorno upravljačkog sustava, te projektu obnove sustava javne rasvjete, dodijelili s njime povezanim društvima. Procijenjena vrijednost projekta „Izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i nadzorno upravljačkog sustava“ bila je 14 milijuna eura, od čega je 67,34%, bilo financirano iz Kohezijskog fonda Europske unije, dok je vrijednost projekta „Obnove sustava javne rasvjete“ bila 7 milijuna eura, a projekt je bio sufinanciran  od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.”

Ovo je druga optužnica koju je EPPO podignuo u Hrvatskoj.

The post Podignuta nova optužnica: Bivši gorički gradonačelnik Barišić optužen s još osmero ljudi appeared first on cityportal.hr.