Prijava

Vaša prijava

Nakon dvogodišnje pauze školarce razveselio novi broj ŽIR-a

['POU Velika Gorica', 'škola', 'Žir']

Brojni školarci i njihovi roditelji s veseljem su dočekali izlazak 73. broja ŽIR-a, časopisa osnovnih škola Velike Gorice i susjednih općina Kravarsko, Pokupsko i Orle. Još od 1991.godine, od kad časopis izlazi, učenici kroz literarne, likovne, novinarske i druge radove pokazuju kreativnost, marljivost i moć opažanja društva i svijeta oko sebe uz, naravno, svesrdnu pomoć pedagoških djelatnika.

Promocija 73.broja ŽIR-a tradicionalno je održana u slastičarnici Memy/ foto: POU V.Gorica

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, tradicionalno je u slastičarnici Memy održana promocija novog ŽIR-a, a za još bolju atmosferu pobrinuli su se učenici gitare Umjetničke škole Franje Lučića.

– Radovi su posvećeni obitelji, zavičaju, ljubimcima, domovini, prijateljima i školi. Pisalo se i slikalo i o ljubavi, vjeri i običajima, proljeću i prirodi, a kroz rubriku Ritam života učenici prezentiraju i svoja promišljanja o budućnosti, te aktualnim zbivanjima. Nije zanemaren ni turopoljski dijalekt, pa radova na domaćoj kajkavštini ne nedostaje ni ovaj put – ističu iz Pučkog otvorenog učilišta.

Mladi glazbenici Umjetničke škole F.Lučića na promociji 73.broja ŽIR-a/ foto: POU V.Gorica

Svi sudionici dobili su na dar knjigu Biblioteke Albatros, a u svakom ŽIR-u učenici će pronaći i kupon Kina Gorica uz koji će ulaznicu za filmsku projekciju po vlastitom izboru platiti samo 15 kn.

Novi broj ŽIR-a možete pronaći na blagajni PUO Velika Gorica.

 

The post Nakon dvogodišnje pauze školarce razveselio novi broj ŽIR-a appeared first on cityportal.hr.