Prijava

Vaša prijava

Ninja na novom početku: Odlazi da bi ostao…

['HNK GORICA', 'hotnews', 'Matija Dvorneković', 'oproštaj']

Došetao je do pomoćnog igrališta, do terena na kojem je proveo tisuće sati svoga života, odjeven u “civilku”. Kratke hlače, majica kakvu nose mladi i osmijeh.

– Gotovo je… – uzdahnuo je i izgovorio Matija Dvorneković, pa se zagledao negdje u nepoznato.

Pogled je, doduše, bio uperen prema dojučerašnjim suigračima, koji su taman kretali s još jednim treningom, ali očito je lutao nekim daljinama, prebirao po uspomenama.

– Dobro, naravno da čovjeku nije svejedno, ipak sam na terenu 26 godina, otkad sam kao sedmogodišnjak došao s obližnjeg kvarta ovdje, na stadion, u Radnikov podmladak. Puno je uspomena, puno više lijepih nego ružnih, puno emocija, puno prijatelja ostalo iza mene, ali osjećam da je ovo pravi trenutak za novi korak. Imam 33 godine, želim ostati u nogometu i ovu situaciju vidim kao savršenu priliku za novi početak – govorio je Ninja, sad već bivši nogometaš.

Pod sintagmom “ova situacija” Matija je mislio na dogovor s predsjednikom kluba Nenadom Črnkom, po kojem će njegova nova uloga biti nazvana “team manager”, ali zapravo će područje djelovanja biti kudikamo šire. Ninja će, po planu prvog čovjeka kluba, biti spona između uprave i momčadi, odnosno stožera. Stalno će biti uz momčad, na svakom treningu i putovanju, u razgovorima s igračima, u komunikaciji s Filipom Šelendićem i Igorom Krlićem, koji pomažu predsjedniku Črnku u kreiranju sportske politike kluba.

– Vidjet ćemo tek u kolikoj mjeri će mi ležati ova vrsta posla, koliko ću biti uspješan u tome, ali vjerujem da to može biti dobra priča. Zanima me sve to, od prve sekunde sam potpuno unutra i dat ću sve od sebe da doprinesem svakodnevnom radu kluba, možda da zajedno i unaprijedimo neke stvari – ističe Dvorneković.

Kao jedan od domaćih igrača, kao pravi “španer”, veliki fajter i vođa na terenu, kao i svlačinici, Ninja je definitivno jedna od ključnih figura ovih recentnih, prvoligaških godina HNK Gorice. Od početka je tu, zapravo i prije početka, jer treći i posljednji put vratio se kući uoči posljednje drugoligaške sezone, davao je svoj velik i važan doprinos u prve tri sezone, da bi u četvrtom došlo do velike promjene. Ninja je minute na terenu dobivao na kapaljku, putovao po Hrvatskoj s momčadi i čekao svojih pet minuta.

Posljednji gol u karijeri Dvorneković je zabio protiv Slaven Belupa, čiji je bio član kao mladi igrač… Foto: Željko Hladika/PIXSELL

A onda je stiglo kobnih pet minuta. Ušao je tog 19. ožujka protiv Rijeke i već nakon pet minuta tresnuo o pod i u akciju je moralo vozilo Hitne pomoći. Ruka je pukla u laktu, a netom nakon operacije Ninja se javio s velikom dozom optimizma:

– Ruka boli, stavili su mi šarafe i pločice, ali vratit ću se ja brzo!

Ispalo je, ipak, da je to bilo posljednjih pet minuta u karijeri jednog od najboljih, ali i jednog od najkarizmatičnijih nogometaša koje je Turopolje ikad imalo. Desetku će morati preuzeti netko drugi, pjesme nakon pobjeda vodit će netko drugi. A Ninja će biti tu negdje, kao osiguranje…

– Ta pjesma je stvarno obilježila ovaj zadnji dio moje karijere. Počelo je to još u drugoj ligi, kad me trener Ivan Prelec, inače moj kum, zamolio da smislim nekakvu pjesmu za slavlja. Uzeo sam taj jedan segment iz stare pjesme BBB-a, učinilo mi se da nam baš odgovara, malo ga prilagodio i eto, primilo se. Drago mi je vidjeti da tu pjesmu sad pjeva i cijela omladinska škola, i cure… A seniori će se snaći i bez mene. Evo, na zadnjim utakmicama počeli smo uvoditi i ove naše mlade dečke, juniore, neka oni nastave tradiciju – govori Ninja.

I taj će detalj, zapravo, reći sve o budućnosti HNK Gorice. Nakon četiri stabilne godine, s otprilike istim kosturom momčadi, s prepoznatljivim vođama u svlačionici, peta prvoligaška sezona bit će prepuna izazova. I, zasad, nepoznanica. U ovom trenutku vrlo je izvjesno da za HNK Goricu više neće igrati Benito, Matar, Delfi, Atiemwen, kao ni Musa Muhammed, Ninjin “pomoćnik” pri izvedbama čuvene pjesme, a upitni su i statusi Šimunovića, Kotarskog, Stojanovskog…

U izlogu su i Jovičić, i Krizmanić, i Pršir, i Kalik, i Babec, netko od njih lako bi mogao do unosnog transfera, što će reći da će Gorica iduće sezone imati sasvim novi izgled. S Matijom Dvornekovićem kao jednim od kreatora te priče.

– Bit ćemo mladi, možda i mlađi nego dosad, pri čemu želimo nastaviti davati priliku igračima iz našeg omladinskog pogona. Međutim, uvjeren sam da ćemo istovremeno biti i jako dobri, da ćemo ponovno puhati za vrat najjačima – kaže Ninja.

Potpuno je okrenut novim izazovima, naoružan iskustvima s raznim europskih destinacija. Prošao je Rusiju, Island i Albaniju, osvajao trofeje i navijače klubova u kojima je igrao, ali i stjecao poznanstva, veze, prijateljstva… A to će mu u ovoj novoj priči jako dobro doći.

Sretno, Ninja!

The post Ninja na novom početku: Odlazi da bi ostao… appeared first on cityportal.hr.


Jednodnevna radionica Arduino IoT elektronike i LEGO robotike

Pioniri HNK Gorice sutra igraju za naslov prvaka Hrvatske