Prijava

Vaša prijava

Sud u Velikoj Gorici odbio žalbe navijača Hajduka, i dalje ostaju u pritvoru

['hotnews', 'Navijači', 'sukob s policijom', 'torcida', 'Županijski sud u Velikoj Gorici']

Izvanraspravno vijeće velikogoričkog Županijskog suda odbilo je žalbe skupine od 11 navijača Hajduka kojima je nakon napada na policiju u Desincu određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

“Vijeće smatra da su neosnovani prigovori koji osporavaju postojanje osnovane sumnje, kao i oni kojima se osporava postojanje posebnih okolnosti koje upućuje na opasnost od ponavljanja kaznenog djela”, stoji u izvješću Suda.

Kako se neslužbeno može doznati, Županijski sud će o žalbama preostalog 31 navijača odlučivati početkom sljedećeg tjedna. Njihovi odvjetnici, prenose mediji, traže da im se istražni zatvor zamijeni mjerama opreza poput redovitog javljanja u policijsku ostaju i zabrane odlazaka na nogometne utakmice. Neslužbeno, velika je vjerojatnost da će i u slučaju preostalih uhićenih odluka Suda biti identična kao u ovom današnjem.

Podsjetimo, navijači Hajduka, 31 punoljetni muškarac i 11 mlađih punoljetnika, pritvoreni su zbog sumnji da su zaustavili promet na autocesti i nasrnuli na policajce kod benzinske postaje, pri čemu su bacali razna pirotehnička sredstva, boce, kamenje, iščupane prometne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete.

U sukobu je ozlijeđeno 20 policajaca i 14 osumnjičenika, a četiri navijača su propucana nakon što je policija upotrijebila vatreno oružje.

The post Sud u Velikoj Gorici odbio žalbe navijača Hajduka, i dalje ostaju u pritvoru appeared first on cityportal.hr.