Prijava

Vaša prijava

Mladi, i ovog ljeta “Nema maženja bez paženja“

['Hrvatski zavod za javno zdravstvo', 'kampanja nema maženja bez paženja', 'spolno zdravlje']

Mladi su često suočeni sa zbunjujućim i proturječnim informacijama iz nepouzdanih izvora kada je u pitanju spolno i reproduktivno zdravlje. Stoga Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta “Živjeti zdravo” provodi ljetnu javnozdravstvenu kampanju na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja pod nazivom “Nema maženja bez paženja”, a koja će trajati sve do 4.rujna.

Preliminarni rezultati istraživanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provedenog 2021./2022. na uzorku od 1208 učenika 3. razreda srednjih škola iz cijele Hrvatske, pokazuju da je njih 355 (29,3%) imalo neku vrstu spolnoga odnosa. Od 355 spolno aktivnih učenika samo njih 57 (16%) ima osnovnu razinu znanja o kontracepcijskim metodama.

– Zato je od iznimne  važnosti omogućiti mladima pristup točnim i provjerenim informacijama, a u sklopu ovogodišnje kampanje provodimo online edukaciju putem objava i kvizova na društvenim mrežama. Najoriginalnije fotografije, videozapise i slogane kao i najbrže točne odgovore na kvizove znanja darivat ćemo poklon paketima – rekli su iz HZJZ-a te dodali kako će tijekom ljetnih mjeseci, putem info panoa, svlačionica na plažama diljem Hrvatske i plakata u ljekarnama biti prikazane preventivne poruke kako bi potaknuli svijest svih građana, posebice mladih, o važnosti očuvanja i unaprjeđenja spolnog i reproduktivnog zdravlja.

– Pozivamo sve zainteresirane da svakog tjedna šalju i podijelile s nama fotografije/videozapise pored naših plakata, info panoa i svlačionica na plažama. Uključite se i podijelite s nama i vaše slogane na temu spolnog zdravlja, a one najoriginalnije ćemo i darivati – pozvali su iz Zvoda za javno zdravstvo.

Popis svlacionica i ljekarni 2048x2048 1

 

Ilustracija/Pixabay/StockSnap

The post Mladi, i ovog ljeta “Nema maženja bez paženja“ appeared first on cityportal.hr.