Prijava

Vaša prijava

FOTO Vatrogasci iz Kurilovca slave 110 godina djelovanja, glavna fešta na Udarniku

['110. rođendan', 'DVD Kurilovec', 'hotnews']

Ovog vrućeg i teškog ljetnog četvrtka u Kurilovcu će biti – slavljenički. Došao je trenutak za obilježavanje jednog posebnog dana, okrugle obljetnice koja svjedoči o velikoj, dugotrajnoj i bogatoj tradiciji.

Na današnji dan prije 110 godina, naime, osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec.

“Te 1912. godine, odlukom stanovnika Kurilovca i plemića tadašnje Zemljišne zajednice plemenite sućije Kurilovec osnovano je vatrogasno društvo u Kurilovcu. Ubrzo je krenula i izgradnja Gasilane koja je svećano otvorena već 1914. godine, a njena unutrašnjost ispunjena starim fotografijama i zapisima danas podsjeća na neka davno prošla vremena.

Zanimljiva je i činjenica, prenesena usmenom predajom, da je dobrovoljno vatrogastvo na području Kurilovca postojalo i ranije i to kroz zajedničko djelovanje triju Dobrovoljnih vatrogasnih društava, Velika Gorica, Mala Gorica i Kurilovec koja su djelovala još od 1876. godine”, objavljeno je na Facebook stranici Vatrogasci Kurilovec.

vatrogasci kurilovec 2
vatrogasci kurilovec 3

“Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec danas broji više od stotinu članova od kojih je 26 operativnih, 30 članova djece i mladeži, te više od dvije stotine pomažućih članova.

Ovu godinu obilježiti će brojna ulaganja u opremanje dobrovoljnih vatrogasaca, nabava navalnog vozila, nove opreme ali i gradnje nove garaže i uređenja unutrašnjosti Gasilane čiji se početak uskoro očekuje.

Kruna ovog velikog jubileja biti će u nedjelju 11. rujna na prostoru SRC Udarnik kada će se velikom proslavom uz velikogoričku Grupu Sjaj obilježiti 110 godina rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kurilovec.”

vatrogasci kurilovec 4
vatrogasci kurilovec 5
vatrogasci kurilovec 6
vatrogasci kurilovec 7

The post FOTO Vatrogasci iz Kurilovca slave 110 godina djelovanja, glavna fešta na Udarniku appeared first on cityportal.hr.