Prijava

Vaša prijava

Pravo na drugu šansu


Svatko ima pravo na drugu šansu, a Matičin četvrtak u Muzeju Turopolja upravo nam donosi radionicu na tu temu. Riječ je o radionici kluba liječenih alkoholičara „Dr. Slobodan Lang“ iz Velike Gorice. Ovo je prvi put da jedna civilna udruga govori o tom problemu i to bazirano isključivo na iskustvima svojih članova i njihovih obitelji.  Kako svatko ima pravo na drugu šansu želimo pokazati kako je svatko od nas svoju šansu iskoristio, postao poštovan i cijenjen član svoje zajednice, vratio povjerenje svojih bližnjih i nastavio se potvrđivati i na radnom mjestu. Preduvjet za uspjeh je liječenje i potom jasno definiran protokol, te aktivno članstvo u nekom od klubova liječenih alkoholičara.

Radionica će biti podijeljena u dva dijela:

- u  prvom dijelu biti će prikazan jedan segment rada kluba gdje se članovi kluba predstavljaju ” novom  članu”, (vodi gospođa Mara Oroz, terapeutica kluba);

- drugi dio radionice bit će razgovor sa prim. dr. Antom Oreškovićem iz bolnice Sv.Ivan iz Zagreba s uključivanjem ostalih gostiju i posjetitelja.

Inače, prema statističkim podacima Hrvatska se danas nalazi na samom vrhu europske ljestvice s 200 tisuća alkoholičara i 12,8 litara popijenog čistog alkohola po glavi stanovnika.

Radionica na temu alkoholizma je večeras u Muzeju Turopolja od 19 sati.