Prijava

Vaša prijava

Koncert gitarista i mandolinista


Odjel za kulturu Pučkog otvorenog učilišta, poziva večeras na koncert orkestra mandolinista i gitarista Hrvatskog grafičkog glazbenog društva „Sloga“ iz Zagreba. Društvo je jedno od najstarijih glazbenih društava u Hrvatskoj, osnovano 1866. godine pod nazivom „Hrvatsko typografsko pjevačko družtvo Sloga“.

Orkestar mandolinista i gitarista osnovan je početkom 1929.kao Grafički orkestar mandolinista i gitarista (kraće GOMIG). Od tada Orkestar radi bez prekida i nastupa u zemlji i inozemstvu. Najveći uspjesi Orkestra su brojna priznanja i nagrade koje su osvajali na međunarodnim festivalima, a posebno se ističe pobjeda na festivalu 4.Praške Strune,u Pragu, Republika Češka, 2007. godine. Na istom festivalu dirigent orkestra Mladen Landau dobio je posebno priznanje kao najbolji dirigent Festivala.

Mali sastav mandolinista osnovan je krajem 2007. Osnivač i prvi voditelj je bio Josip Orešković koji i danas vodi ovaj sastav. Prvo predstavljanje sastava bilo je na 13.festivalu mandolina Imota u Imotskom, 2008.godine. Od tada do danas sastav je održao veći broj koncerata od kojih su najzapaženiji nastupi, uz osvajanje više nagrada, na festivalima u Imotskom, a posebno se ističe ovogodišnja pobjeda u kategoriji komornih ansambala.

 Koncert je danas u dvorani Galženica u 19,30 sati, a cijena ulaznice je simboličnih 5 kuna.


Pravo na drugu šansu