Prijava

Vaša prijava

Tako to rade pravi susjedi! ‘Ekipa, čestitamo i samo jako na proljeće!’

['hotnews', 'NK Lomnica', 'Nk Lukavec']

Točno 3100 metara dijeli Donju Lomnicu i Lukavec, a ova dva susjedna sela veže puno više toga. I dobri međusobni odnosi, često i obiteljski, kumski, prijateljski, ali i nogometna sudbina. I jedni i drugi godinama se bore za svoje mjesto pod suncem u niželigaškom svijetu, pa su u jednoj fazi tu negdje, zajedno, a već u drugom jedni su gore, drugi dolje… Kad se sve zbroji, najlakše je to opisati s pet riječi i jednim veznikom – prijateljski klubovi i zdravi sportski rivali.

Lukavčani ove sezone svoje nogometne bitke vode na terenima 3. NL Centar, a Lomničani briljiraju na travnjacima Jedinstvene županijske lige, jednog ranga ispod. I prate jedni druge, navijaju jedni za druge, daju si međusobnu podršku… A to je najlakše kad sve ide lijepo, po planu.

“Našim susjedima i sportskim prijateljima, cijeloj momčadi a posebno našim bivšim igračima, čestitamo na osvojenom 1. mjestu jesenskog dijela JŽNL

🏆

NK Lomnica & Damir Stanilović BRAVO
❗
❗
❗

Samo
💪
momci i potvrdite to prvo mjesto i na proljeće
👍

Poruka takvoj sadržaja objavljena je na Facebook stranici NK Lukavca i izaziva samo jednu reakciju: bravo! Tako se to radi kad si dobar susjed, kad si civiliziran, normalan i korektan, kad se veseliš i tuđem uspjehu. I zato, bravo za Lomničane, u prvom redu zbog prikazanog na terenu, bravo za Lukavčane, u ovom slučaju zbog poruke izvan terena.

Lomničani su prvo mjesto u JŽNL-u uoči zimske pauze osigurali pobjedom 1-0 kod Poleta u Buševcu u nedjelju, što će reći da su velike šanse da se sljedeće sezone dokopaju višeg ranga, onog u kojem igraju Lukavčani. Bude li tako, susjedi će ponovno postati sportski rivali, ali to u ovakvim okolnostima može biti samo pozitivno.

The post Tako to rade pravi susjedi! ‘Ekipa, čestitamo i samo jako na proljeće!’ appeared first on cityportal.hr.