Prijava

Vaša prijava

Tjedno policijsko izvješće


Oko 150 tisuća kuna iznosi ukupna ovotjedna šteta nastala zbog provala i krađi na velikogoričkom području. Policija je zabilježila u ovom tjednu 18 kaznenih djela.

Najviše je nastradala velikogorička Šumarija – skladište i radionica u Okuju. Nepoznati počinitelj ukrao je 12 motornih pila, ulje, antifriz te dijelove za pile. Ukupna šteta iznosi 80 tisuća kuna.

Iz obiteljske kuće u Petini ukradeno je 15 tisuća kuna u gotovini. Naime, nepoznati počinitelj iskoristio je priliku kada nije bilo prisutnih ukućana, te je iz otključane kuće ukrao novac.

Još jedan sličan slučaj dogodio se i u Vrbovu Posavskom. Dok je kuća bila otključana, provalnik se ušuljao i ukrao gotovog novca oko 10 tisuća kuna. 

Na meti provalnika se našla i obiteljska kuća u Velikoj Gorici iz koje je ukraden zlatan nakit. 62-godišnji vlasnik oštećen je za 7 500 kuna.

Za 12 tisuća kuna oštećena je trgovina mješovitom robom u Lukavcu. Ukradena su alkoholna pića, kava, cigarete i novac. A u Veleševcu je pak opljačkan Konzum. Ukraden je gotov novac i cigarete te je šteta 7 500 kuna.

Već smo spominjali provalu u župnu crkvu sv.Antuna Padovanskog u Bukevju. Nepoznati počinitelj ukrao je tri kaleža i križ, a šteta je 10 tisuća kuna.

Iz policije upozoravaju građane da vrijedne stvari ne ostavljaju u automobilima na vidljivom mjestu! Ponovno se dogodio slučaj provale u auto. Za vrijeme dok je vlasnik bio na sahrani u Ščitarjevu, nepoznati je počinitelj iskoristio priliku i provalio u automobil iz kojeg je ukrao dvije torbe sa raznom dokumentacijom i  laptopom. Šteta je oko 7 500 kuna.

Među ukupno 36 zabilježenih raznoraznih događaja, našla su se i dva nasilja u obitelji. 41godišnji Lomničanin pod utjecajem alkohola verbalno je vrijeđao suprugu, zbog čega je uhićen. Sudac mu je odredio kaznu 20 dana zatvora uz uvjetnu od 12 mjeseci te dva mjeseca mjere udaljavanja od kuće.

Drugo nasilje počinio je 57godišnji muškarac s prebivalištem u Petrinji. Iako je već bio kažnjavan, fizički je nasrnuo na svoju nevjenčanu suprugu pod utjecajem alkohola. Zbog toga je dobio kaznu 15 dana zatvora uz rok kušnje od 12 mjeseci. 


Zagovornici očuvanja prirode

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja