Prijava

Vaša prijava

Stari dom u kojem su vježbali je srušen, ali to nije spriječilo Anu i Luciju da nastave trenirati djecu iz DVD-a Novo Čiče

[]

Cityportal je pisao o DVD-u Novo Čiče. Posebno o stradavanju starog i legendarnog doma u centru mjesta prilikom potresa, rušenju istog i početku gradnje novog, ne tako daleko od stare pozicije uz prometnicu prema Lazinama Čičkim. Željeli smo otkriti kako teku radovi i drugim aktualnostima u dobrovoljnom vatrogasnom društvu i javili se predsjedniku Zvjezdanu Čurli i zapovjedniku Dariju Munjiću. Zamoljeni smo da se strpimo još malo kako bi neka događanja sjela na svoje mjesto jer DVD Novo Čiče ove godine slavi i 130 godina od osnutka.

Foto: DVD Novo Čiče

Kako ne bi ostali bez posla, preporučeno je da se upoznamo (javnost) s mladim snagama jer one su budućnost cijenjene udruge i najviše će koristiti novi dom. Branka Celjak vodi brigu i radi s onim malo starijima (seniori), a mikrofon su dobile mlade trenerice i učiteljice Ana Azinović i Lucija Paviša. Obje polaze Učiteljski fakultet u Zagrebu, Lucija učiteljski studij, a Ana smjer ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Lucija ima 20, a Ana dvije godine više.

Foto: DVD Novo Čiče

Foto: DVD Novo Čiče

Jedna i druga članice su vatrogasnog društva već 13 godina. Ana se osim toga bavila i folklorom u KUD-u Čiče dugi niz godina, Lucija možda koju godinu manje, ali je uz to trenirala i odbojku u Velikoj Gorici. Prošle su sve selekcije u vatrogasnom društvu i od najmlađih godina sudjelovale na brojnim natjecanjima širom Turopolja i Zagrebačke županije. Osvojene medalje se podrazumijevaju.

Foto: DVD Novo Čiče. Lucija u plavoj, Ana u crvenoj majici

Djevojke su vrlo ambiciozne i sklone novotarijama koje onda i realiziraju. Danas vode podmladak u DVD-u Novo Čiče, a trenutno je aktivno 23 djevojčica i dječaka. Rade i treniraju nekoliko puta tjedno na prostoru srušenog starog doma, ovisno o vremenskim prilikama i na terenima NK Dinama Hidrel te prostorijama KUD-a. Zahvaljuju jednoj i drugoj udruzi koje im pružaju podršku i konkretnu pomoć. Posebno žele naglasiti mogućnost korištenja prostorija KUD-a u zimskim mjesecima gdje mogu organizirati radionice, razne zabavne sadržaje, pa i korištenje vlastitih računala u cilju još veće promidžbe djelovanja.

Foto: DVD Novo Čiče

Rezultati na natjecanjima im nisu veliki imperativ, ali uvijek se želi više i jače. Cilj je osmisliti načine na koje djeca mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme. Garantiraju zanimljiv i poučan rad, pozitivno i veselo ozračje, privikavanje na timsko djelovanje te stjecanje radnih navika. Zbog svega navedenog Lucija Paviša i Ana Azinoviæ pozivaju i bile bi sretne s upisom novih mladih članova u DVD Novo Čiče. Svi su dobro došli.

Foto: DVD Novo Čiče

Tekst: M.P.

 

 

 

Ova objava Stari dom u kojem su vježbali je srušen, ali to nije spriječilo Anu i Luciju da nastave trenirati djecu iz DVD-a Novo Čiče se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


7. Forum obiteljskog smještaja (FOS)