Prijava

Vaša prijava

Petrovina, Gradići, Donja Lomnica i Lukavec dobili oko 3,5 kilometara novih cesta

[]

S dolaskom ljepšeg vremena, počelo je intenzivno obnavljanje cesta diljem velikogoričkog kraja. U obilasku radova u Petrovini, Gradićima, Donjoj Lomnici i Lukavcu gradonačelnik Krešimir Ačkar i njegovi suradnici objasnili su gdje se što radi te koji su planovi za ova naselja.

– U mjesecima ispred nas, s dolaskom ljepšeg vremena, možete očekivati još više asfaltiranja, kako u centru grada, tako i u naseljima oko Velike Gorice. Ovo što smo danas obišli po ova četiri naselja je ukupno 3,5 kilometara preasfaltirano, a vrijednost radova je oko 440.000 eura. Uistinu su ceste već bile u dotrajalom stanju – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Zagorska u Petrovini ima novi izgled

Na dva mjesta asfalt je dobilo naselje Petrovina Turopoljska. Zagorska ulica dobila je novi izgled u duljini 230 metara i širini 3,50 metara. Radovi na asfaltiranju ovog dijela koštali su gotovo 25.500 eura. Također, VG Komunalac je asfaltirao i dio Istarske ulice u dužini 80 metara, a širine 5 metara. Ovi radovi vrijedni su 9.853, 58 eura.

7.3.2023. Petrovina – Obilasci završenih radova na asfaltiranju. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Planski je sada na red došla Zagorska ulica, prošle godine je bila Lička. To su dvije ulice koje su ljudi financirali još tamo u 90-ima sami, pa smo odlučili provući asfalt po njima. Sljedeće godine planiramo i Podravsku sve do crkve. Na proljeće po planu ide nogostup i po meni je to najbitnije za selo jer, kao što vidite, nogostup nemamo. Nogostup Petrovinskom ulicom će se napraviti od oteretnog kanala do okretišta autobusne stanice, odnosno do Društvenog doma – kazao je Nikolas Mastin, predsjednik Mjesnog odbora Petrovina Turopoljska.

7.3.2023. Petrovina – Obilasci završenih radova na asfaltiranju. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Gradićani zadovoljni

U Gradićima su novi asfalt dobile ulice Matije Gupca i Zagrebačka. Nešto manje od 13.000 eura koštali su radovi na postavljanju 200 metara asfalta u Ulici Matije Gupca, dok je za asfalt i postavljanje bankina na Zagrebačkoj ulici utrošeno 66.833,70 eura.

– Gradiću su uvijek bili napredno mjesto, od kad sam doselio 80-e godine, i uvijek se radilo, a u zadnje vrijeme pogotovo, što se i vidi. Gradići imaju kompletnu infrastrukturu, vodovod, kanalizaciju i plin, a sada su i sve ulice asfaltirane manje-više. Mislim da je stanovištvo jako zadovoljno svime što je napravljeno – komentirao je Ante Petrović, potpredsjednik Mjesnog odbora Gradići.

7.3.2023. Gradići – Obilasci završenih radova na asfaltiranju. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Bez rupa po cesti od Donje Lomnice do Lukavca

Najveću promjenu nakon završene ove faze radova doživjela je Ulica Lužec, od kanala do Školske ulice, koja povezuje Donju Lomnicu i Lukavec. Radovi na 1.500 metara duljine i 5,50 metara širine ulice vrijedni su 232.026,79 eura.

7.3.2023. Donja Lomnica – Obilasci završenih radova na asfaltiranju. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

7.3.2023. Lukavec – Obilasci završenih radova na asfaltiranju. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Donja Lomnica ima uređene glavne prometnice

– Nakon što smo prošle godine asfaltirali ulaz iz smjera grada i Gradića, Odransku ulicu, krajem prošle godine smo završili i Školsku ulicu koja je centar našeg mjesta. Danas nastavljamo u Dolenjskoj, novu cestu ćemo proširiti i staviti vodu i kanalizaciju gdje još fali. Radi se i izlaz iz Donje Lomnice prema Lukavcu i stvarno smo zadovoljni jer će gotovo sve ulice biti asfaltirane – kazao je predsjednik Mjesnog odbora Donja Lomnica Milivoj Dijanežević.

Radovi su nedavno završili i u Dolenskoj ulici u Donjoj Lomnici, a uključivali su frezanje asfalta, postavljanje izravnavajućeg sloja te ugradnju asfalta i bankina. Vrijednost radova je 68.710,60 eura. U duljini 240 metara, novi asfalt je dobila i Deverićeva ulica u istom naselju.

7.3.2023. Donja Lomnica – Obilasci završenih radova na asfaltiranju. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Uvijek se nekako provlačila ta teza da su nam prometnice u lošem stanju i, evo, unazad godinu dana i ove godine želimo dati do znanja da smo se odlučili maksimalno pozabaviti tim problemom i dati konačno rješenje. Možda ponekad i previše komuniciramo izgradnju prometnica, ali jako je bitno da naši sugrađani znaju gdje odlazi proračunski novac, što se radi u kojem dijelu grada  i, u konačnici, koliko je vlast sposobna povući sredstva iz države, županije i Europe – objasnio je gadonačelnik Ačkar te najavio kako će se u naredom periodu posvetiti rješavanju problema oko Doma zdravlja. Osim dotrajalog parkinga, plan je urediti i cestu, ali i riješiti komunalni problem.

Ova objava Petrovina, Gradići, Donja Lomnica i Lukavec dobili oko 3,5 kilometara novih cesta se prvi puta pojavila na cityportal.hr.