Prijava

Vaša prijava

Sanacija klizišta na lokaciji vodospreme Kravarsko

[]

U okviru projektne prijave na javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja pod nazivom Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području vodoopskrbe i upravljanja otpadnim vodama nakon potresa prijavljena je i sanacija klizišta na lokaciji vodospreme Kravarsko, općina Kravarsko.

Izvršeni su potrebni radovi za izradu dokumentacije, u veljači 2021. godine, a osiguranjem financijskih sredstava, nakon provedbe javnog natječaja izabran je i izvršitelj radova. Ugovor o sanaciji klizišta potpisan je krajem 2022. godine te su pokrenuti i radovi.

Obzirom da se radi o ključnom objektu za opskrbu vodom za ljudsku potrošnju Općine Kravarsko i Općine Pokupsko nužno je bilo hitno izrađivanje projektno tehničke dokumentacije sa ciljem sanacije klizišta na lokaciji vodospreme i to: Program istražnih radova, Geotehnički elaborat te izrada Glavnog projekta sanacije klizišta.

Situacija vodospreme s prikazom položaja nestabilne padine

Fotografije na lokacija vodospreme Kravarsko s prikazom klizanja terena (prilazni put do objekta i uz sami objekt)

VG Vodoopskrba je naručila izradu potrebne tehničke (projektne) dokumentacije odnosno izrada Glavnog projekta za sanaciju klizišta na predmetnoj lokaciji. Izrađen je Program istražnih radova, Geotehnički elaborat te Glavni projekat sanacije. Dokumentacija je završena u svibnju 2021. godine.

Radovi sanacije klizišta na lokaciji vodospreme Kravarsko

Radovi se odvijaju bez poteškoća tako da je do kraja veljače izvedeno 82,34% od ugovorenih radova. Potpuni završetak odnosno završna situacija očekuje se u toku mjeseca ožujka što je prije ugovorenog roka. Saniranjem predmetnog klizišta osiguravamo pouzdanu isporuku vodne usluge za korisnika sa područja Općine Kravarsko i Općine Pokupsko.

Ovom operacijom (projektnom prijavom) obuhvaćene su aktivnosti u okviru ovog Poziva kroz više grupa prihvatljivih troškova:
Grupa 1. Hitne mjere sanacije
Grupa 2. Priprema projektno-tehničke dokumentacije
Grupa 3. Izvedba radova

– Opisano u tekstu spada pod grupu 2. i grupu 3. prihvatljivih troškova prema Fondu solidarnosti Europske unije. Veliku ulogu u procesu izrade, predavanja projektne prijave kao i provedbe iste imalo je i naše resorno ministarstvo, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, na čemu smo im jako zahvalni. Provedenim aktivnostima vratit ćemo u ispravno stanje oštećene objekte i dijelove vodoopskrbne infrastrukture javnog vodoopskrbnog sustava Velike Gorice te osigurati redovan rad istih u sklopu djelatnosti isporuke vodne usluge – objasnili su iz VG Vodoopskrbe i dodali kako projekt financira Europska unija iz Fonda solidarnosti Europske unije.

 

 

 

Ova objava Sanacija klizišta na lokaciji vodospreme Kravarsko se prvi puta pojavila na cityportal.hr.