Prijava

Vaša prijava

Tužna vijest: Jutros u bolnici preminuo 51-godišnji radnik koji je teško stradao u požaru tvornice parketa u Mraclinu

[]

Iz zagrebačke Klinike za traumatologiju stižu tužne vijesti – unatoč velikim naporima liječnika, jutros je preminuo Goran B., (51) zaposlenik tvornice parketa PPS Galeković,  čiji je pogon u Mraclinu kod Velike Gorice uslijed eksplozije izgorio u velikom požaru u noći na 1. travnja, javlja Jutarnji list.

Nesretni muškarac je u požaru zadobio opekline na više od 40 posto tijela, liječio se na odjelu intenzivne njege, no unatoč svim naporima liječnika, nije preživio. Vijest je novinarima Jutarnjeg lista potvrđena u tvornici PPS Galeković , gdje su doznali i kako je direktor Filip Galeković upravo kod obitelji. I sami su u tvornici šokirani saznanjem o smrti kolege, a direktor Galeković od prvog dana požara je u konstantnom kontaktu s obitelji. Svi su se nadali da će stradali radnik preživjeti, no ozljede su bile preteške.

Potvrđuje to i šef Odjela za opekline dr. Hrvoje Tomičić s Klinike za traumatologiju.

– Pacijent je primljem s vrlo teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život. Unatoč svim poduzetim mjerama intenzivnog liječenja preminuo je jutros u 7 sati i 30 minuta – rekao nam je kratko dr. Tomičić.

Kako je javila zagrebačka policija, obavljenim očevidom utvrđeno je kako je požar unutar proizvodnog pogona drvne industrije trgovačkog društva, a koji se proširio na susjedni objekt drugog trgovačkog društva, izbio uslijed stvaranja eksplozivne smjese drvene prašine i zraka u prostoru oko radnog stroja. Ta se smjesa zapalila uslijed mehaničke iskre, nakon čega je došlo do eksplozije i plamene stihija koja je progutala radne strojeve, drvnu masu, inventar kao i većina hale. Požar se proširio na dio krovišta i skladišnog prostora susjednog objekta. Materijalna šteta je zasad neutvrđena, cijeni se većom, rečeno je u zagrebačkoj policiji.

Ova objava Tužna vijest: Jutros u bolnici preminuo 51-godišnji radnik koji je teško stradao u požaru tvornice parketa u Mraclinu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.