Prijava

Vaša prijava

Predstave Stol 22, Mali princ i Sladoledar pobjednici SKAZŽ-a

[]

Predstava “Stol 22“ amaterskog kazališta PAX iz Samobora te “Mali princ”- MAX teatra iz Zaprešić predstavljat će Zagrebačku županiju na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama, dok na Festival hrvatske pučke drame u Čakovec odlaze mali glumci dramskog podmlatka OSS Buševec s predstavom “Sladoledar”. Rezultati su to 26. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije održanoj za vikend u Domu kulture u Buševcu.

Teatrologinja, glumica i redateljica Dubravka Crnojević Carić, već dugi niz godina kroz brojne susrete i smotre prati hrvatske kazališne amatere, ocjenjuje izvedbe te prati njihov napredak.

– Iznimno sam zadovoljna, ono što smo vidjeli ovdje u Buševcu, mislim da je to jedan izvanredan doseg amaterizma na ovom području. Oduševljena sam dječjim predstavama koje smo vidjeli tu se zaista vidi dobar pedagoški rad, dramaturgija, njihovi glumački dosezi i to što su naučili što je teatar i na koji način se gradi – istaknula je Crnojević Carić te dodala kako grupe koje već godinama prati su vrlo značajne za vlastite zajednice zahvaljujući kazališnom amaterizmu.

Ove godine na kazališnima daskama u Buševcu glumci su odigrali ukupno 11 predstava.

– Ja sam toliko pozitivno iznenađena. Cijelim konceptom i glumcima. Vidjeli smo odlične i kvalitetne predstave i glumce. I odrasli i djeca su bili odlični, vide se talenti, ali moramo pohvaliti i njihova vodstava. Mogu samo reći da je bio to jedan krasan susret – istaknula je Jelena Kovačić, dramski pedagog koja je bila u svojstvu županijskog selektora. Glumce amatere pratio je i Eugen Stjepan Višić, hrvatski kazališni i televizijski glumac.

17.04.2023. – Buševec – Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Brojne nagrade sinoć su dodijeljene u Buševcu. Evo i ostalih rezultata.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Vjekoslav Leonard Prčić iz samoborskog PAX-a za pobjedničku predstavu. Dobitnik nagrade za najbolji tekst je autor teksta PAX kolektiv – predstava “Stol 22“.

Najbolji muški glumac je Velimir Kokot iz Gradskog kazališta Jastrebarskog, a njegova kazališna kolegica Lucija Severinac dobila je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu.

Igor Stanković, također iz Jastrebarskog, dobio je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu, a Paula Martinjak iz zelinske ZAMKE za najbolju sporednu žensku ulogu.

Nagrada za inventivnost pripala je Dramskoj klinici POU Sv. Ivan Zelina za predstavu „Zelenjava Kabaret“.

Posebnu pohvalu za svestranost unutar kazališnog procesa, za glumu, umjetničko pedagoško vodstvo i režiju pripala je Klari Blažek. A domaćin, Pučko kazalište OSS Buševec, dobio je pohvalu za samu organizaciju smotre.

17.04.2023. – Buševec – Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

Ova objava Predstave Stol 22, Mali princ i Sladoledar pobjednici SKAZŽ-a se prvi puta pojavila na cityportal.hr.