Prijava

Vaša prijava

Jakir stiže kući, Sopić nema dvojbi: ‘I da je City s druge strane, idemo po bodove…’

[]

Dani velikih izazova, ali i velikih prilika, pred nogometašima su Gorice. Posebni dani, s ozbiljnim i respektabilnim protivnicima s druge strane, ali i s nekim dragim ljudima, rado viđenim gostima u važnim, ali nadamo se na kraju ipak samo epizodnim ulogama…

Lokomotiva je u petak pobjedom nad izravnim konkurentom Šibenikom ponudila Gorici priliku da se prvi put nakon davnog listopada makne s posljednjeg mjesta na ljestvici, da konačno preskoči momčad iz Krešimirova grada, a da bi u tome uspjela bit će potrebno ne izgubiti od Rijeke. Koju vodi čovjek sa svim karakteristikama iz prvog odlomka. Sergej Jakirović otišao je iz Velike Gorice u veljači 2020. godine, nakon sezone i pol za pamćenje, a tri godine i dva mjeseca poslije prvi put u Veliku Goricu dolazi kao trener protivničke momčadi.

– Kad je riječ o Gorici, pamtim samo dobre i lijepe stvari. Gorica je za mene sigurno specifična priča, to je moj prvi posao u prvoj ligi, debitantski, klub u kojem smo napravili dosta dobrih stvari. I nekako je normalno da uvijek pri pogledu na rezultate HNL-a pogled posebno odleti na Goricu, da uvijek s posebnom pozornošću pratim što se događa u tom klubu – kazao je Jakir u najavi svoga prvog dolaska u “svoj” grad i na “svoj” stadion u ovoj ulozi.

Jednako kao što je radio sjajne stvari u Gorici, radio ih je i poslije u Zrinjskom, a radi ih i danas u Rijeci. Uplašenu, preplašenu i neučinkovitu momčad u kratkom je vremenu pretvorio u pravi nogometni stroj, u najuspješniju momčad HNL-a ovog proljeća.

– Naravno da se uvijek veselim uspjesima Gorice, ali u jednako tako je logično i normalno da ću u ovih 90 minuta gledati samo sebe i svoju momčad, da ću tražiti način kako uzeti što više iz ove utakmice – ističe pošteno Jakirović, koji je bio i ostao miljenik goričkih navijača.

Iz njegova vremena ostalo je vrlo malo igrača, svega dvojica ili trojica, puno se toga promijenilo, pa će danas istaknuti Mitrovića, Fućaka, Tomečaka, Raspopovića, Pršira, Fruka… Sve su to aduti trenera Željka Sopića, čovjeka koji u nekim elementima podsjeća na Jakira iz goričkih sezona. Hrabar, odlučan, s jasnom idejom i, najvažnije, s rezultatom koji nudi veliku šansu da se ova sezona izvuče iz gliba u kojem se dugo nalazila.

– Na kraju se mrtvi broje i jedino je bitno da na kraju prvenstva napravimo taj skok i budemo ispred Šibenika. Svaka utakmica je bitna, u svaku moramo ući sa 100 posto svojih mogućnosti kako bismo što prije došli do svoga cilja. Ponovit ću opet, uvjeren sam da ćemo na kraju uspjeti – kaže Sopić u iščekivanju Rijeke i kolege Jakirovića.

– Izuzetno cijenim njegov rad, ali bez obzira jesu li nam s druge strane Dinamo, Rijeka ili Manchester City, mi moramo učiniti sve da bodovi ostanu u Velikoj Gorici. Kao što uvijek i činimo. Rijeka ima jaku, dobro posloženu i potentnu momčad, vrlo je učinkovita, ali mi smo doma, imat ćemo potporu svojih navijača i siguran sam da pozitivan rezultat neće doći u pitanje – još jednu dozu optimizma emitirao je Sopić.

Problem je izostanak kapetana Mrzljaka, problem su i još neke sitne ozljede, ali ni igrači ni trener Sopić neće ove nedjelje tragati za alibijima. Prilika je tu i valja je objeručke zgrabiti ako ikako bude moguće.

Pa se okrenuti onome što slijedi već tri dana poslije, a to je Hajduk u Velikoj Gorici. Doista, dani velikih izazova i velikih prilika…

Ova objava Jakir stiže kući, Sopić nema dvojbi: ‘I da je City s druge strane, idemo po bodove…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.