Prijava

Vaša prijava

Dva produžetka, prekid od sat vremena, Miro Bulj na mikrofonu i – pobjeda Gorice!

[]

Na put prema Sinju, na noge domaćem Alkaru, košarkaši Gorice krenuli su s velikim problemima, nakon dva uzastopna poraza u knap završnicama, bez dvojice ključnih igrača, s brojem pobjeda koji je zabrinjavao, ali i s planom da tamo negdje oko ponoći već budu doma, u svom krevetu. Početak utakmice bio je zakazan za 18 sati, u zadanom terminu utakmica je doista i počela, ali tu je negdje došao kraj svemu onome što se može nazvati – da ne upotrijebimo neki drugi izraz – uobičajenim…

Gorica je bez Dina Cinca i Milana Lužaića, dvojice silno važnih igrača, svoju sudbinu prepustila u ruke Karla Uljarevića, koji je zabijao, dirigirao i ruku pomoći pronalazio u Ivanu Tvrtku Majiću, Ivanu Baturu, Ivanu Nakiću Vojnoviću, Viti Porobiću… U prvih 15-ak minuta igrala se egal utakmica, da bi Gorica serijom 13-0 otišla na prednost koju je dugo i čuvala. U posljednjih deset minuta ušli su Goričani s dva koša viška i bilo je jasno da nas čeka dramatična završnica.

Ostalo je 15 sekundi do kraja kad je domaći kapetan Hrvoje Vučić ubacio jedno od dva slobodna bacanja i doveo domaćina na 80-79, no već pri promašenom drugom priliku za bacanja dobio je Nakić Vojnović. I on je ubacio samo jedno, izjednačio rezultat, da bi Sinjani promašili šut za pobjedu u samom finišu. I otišlo se u produžetak.

Slična priča ponovila se u dodatnih pet minuta, odnosno u posljednjim sekundama produžetka. Uljarević je doveo Goricu na plus dva, Lovre Bašić s druge strane izjednačio 16 sekundi prije kraja, a ovoga puta šut za pobjedu imao je igrač Gorice Jure Gunjina. Nije prošlo, lopta je ostala na obruču i otišlo se u novi, drugi produžetak.

A tu je, iako umorna i istrošena, Gorica dominirala. Dvije minute prije kraja otišli su naši košarkaši na teško dostižnih 102-93, no Alkar je odbijao odustati. Nešto manje od minutu i pol prije kraja Sinjani su prišli na šest koševa zaostatka, imali su i dva slobodna bacanja, sve je izgledalo kao da se ide prema novoj drami, no umjesto toga stigao je – prekid?!

Pritisak s tribina sinjske dvorane bio je sve veći, događalo se tu sve i svašta, izgovorilo također, pa su suci navodno odlučili od organizatora zatražiti da odmaknu domaće navijače od ograde, da ih vrate na svoja mjesta… Kad su navijači to odbili, suci su se povukli u svlačionicu, a krenulo je iščekivanje. Nakon nekoliko minuta igrači su se vratili na zagrijavanje, pokušavali ostati u kakvom-takvom ritmu, no sve skupa odužilo se do suludih razmjera.

Više od sat vremena potrajao je prekid, tijekom kojega je nekome palo napamet gurnuti mikrofon u ruke Mire Bulja, gradonačelnika Sinja. Koji, naravno, nije razočarao.

– Bravo, Sinjani! Ovo je sve udar na Alkar, isključivo i samo politički! Nijedan razlog nije postojao da se ovo napravi. Mi smo Sinjani, Alkar je naš! – uobičajnim populističkim rječnikom baljezgao je Bulj, valjda uvjeren da u tim trenucima Andrej Plenković, Gordan Jandroković i cijela Vlada na Markovu trgu prati stream iz Sinja i u čudu sluša kako ih Miro razotkriva u ovom kasnom, gotovo pornografskom terminu.

Kad je konačno stigla dozvola iz najviših političkih krugova, kad su naše političke elite konačno shvatile da im plan neće proći, kad su i sinjski navijači odlučili napraviti odmak od sporne ograde, tamo negdje oko 22 sata, utakmica je mogla biti nastavljena. Minutu prije kraja cijelog ovog cirkusa Alkar je došao na samo dva koša zaostatka, no tad je Porobić uspio položiti za povećanje prednosti i Gorica je uspjela konačno doći do pobjede.

Zaslužene, vrijedne, teško mukom izborene. Uz, naravno, snažnu potporu političkih elita…

Karlo Uljarević utakmicu je okončao s 25 koševa, sedam skokova, te po četiri skoka i ukradene lopte, pet trica i ukupno 21 poen ubacio je Ivan Tvrtko Majić, sjajnu partiju odigrao je i Ivan Nakić Vojnović sa 17 koševa i devet skokova, Ivan Batur dodao je 14, Vito Porobić 12… I Gorica je došla do devete pobjede, ostavivši tako Alkar na posljednjemu mjestu, s jednom pobjedom manje.

– Za nas je ovo velika pobjeda, vrlo važna u situacija kakva jest. Sama po sebi utakmica je bila iznimno dramatična, na kraju se dogodio i taj prekid tijekom kojeg smo se svi i ohladili, nismo znali kako će se sve skupa rasplesti, ali na kraju smo sretni što je pobjeda otišla na našu stranu – rekao je trener Gorice Braslav Turić, a junak utakmice Karlo Uljarević je dodao:

– Moglo je ovo otići na obje strane, mislim da su gledatelji mogli uživati u susretu poput ovoga, a za nas je sjajno što smo uspjeli doći do važnih bodova na kraju.

Bitka za ostanak, dramatična i na trenutke suluda, nastavlja se već u srijedu, kad u Veliku Goricu stiže Bosco. Tri dana poslije u naš grad stiže i Škrljevo, a posljednje kolo ponudit će gostovanje kod Dinamo Zagreba.

LIGA ZA OSTANAK, TABLICA
1. Dinamo Zagreb    12-17
2. Bosco                     10-19
3. Škrljevo                  9-20
4. Gorica                 9-20
5. Zabok                      9-20
6. Alkar                       8-21

Ova objava Dva produžetka, prekid od sat vremena, Miro Bulj na mikrofonu i – pobjeda Gorice! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.