Prijava

Vaša prijava

Riješen dugogodišnji problem sa spremnicima za komunalni otpad iza zgrade Gradske uprave

[]

Građani Velike Gorice, osobito oni koji često posjećuju Tržni centar, dobro su upoznati s problematikom komunalnog nereda na parkiralištu iza zgrade javne uprave na adresi Trg kralja Tomislava 32-33 gdje su spremnici za sakupljanje i odvajanje komunalnog otpada bili smješteni uz rub ceste i zauzimali parkirna mjesta, te nisu bili pod nadzorom korisnika, što je dovodilo do problema nekontroliranog bacanja nerazvrstanog otpada u spremnike. Nedavno je došlo i do požara u kojem je jedan spremnik oštećen. Prostorije koje se nalaze unutar zgrada više nije moguće koristiti za smještaj spremnika, budući da su premalih dimenzija u novom režimu razdvajanja otpada.

VG Čistoća d.o.o. je u suradnji sa stanarima i vlasnicima poslovnih prostora koji se nalaze na toj adresi pomogla u odabiru adekvatnih spremnika i prikladne lokacije za postavu metalne konstrukcije gdje će spremnici stajati te je uvidom u potrebe korisnika uklonila višak spremnika koji su se tamo nalazili. Korisnici nemaju potrebe za velikim brojem spremnika kao i samom zapremninom spremnika, već je ona povećana zbog neovlaštenog odlaganja otpada kako od poslovnih subjekata čiji se poslovni prostori nalaze u blizini tako i ostalih usputnih prolaznika.

Spremišta će biti opremljena električnom energijom putem fotonaponskog panela i baterije, kako bi napajali elektroničke brave na PIN i rasvjetu unutar spremišta. Za sada spremnici rade na običan-klasičan ključ dok se ne ugrade fotonaponski paneli.

– Kontaktirali smo predstavnike suvlasnika na ulazu Trg kralja Tomislava 32 gospodina Cebovića i na ulazu Trg kralja Tomislava 33 gospođu Jagušt i oboje su oduševljeni sadašnjim stanjem. Kažu kako su se i stanari prilagodili i zaista odvajaju otpad čime je on stavljen pod kontrolu – kažu iz VG Čistoće.

Slika PRIJE. Foto: VG Čistoća

Slika POSLIJE. Foto: VG Čistoća

Osim ulaza na Trgu kralja Tomislava 32 i 33, još neke zgrade u Velikoj Gorici, putem stambene pričuve, naručile su i postavile spremišta za kontejnere. Primjerice, među prvima zgrada u Ulici kralja D. Zvonimira ulazi 9,11,13, te Zagrebačka ulica ulazi 29-31 i 33-35, zgrada u Ulici kneza Domagoja…

– Pozivamo sve predstavnike suvlasnika koji imaju problema s nepropisnim i nekontroliranim odlaganjem otpada u njihove kante da si osiguraju spremišta jer smo na terenu i u praksi uvidjeli kako se postavljanjem spremišta zaista rješava veliki broj problema što se tiče nepropisnog odlaganja otpada – zaključuju iz VG Čistoće.

Foto: VG Čistoća

Ova objava Riješen dugogodišnji problem sa spremnicima za komunalni otpad iza zgrade Gradske uprave se prvi puta pojavila na cityportal.hr.