Prijava

Vaša prijava

Prvomajski vodič – gdje na fini bažul, tko slavi prvi put, a tko ima dvostruko slavlje uz nezaboravni koncert?

[]

Niste još odlučili kako i gdje provesti ovaj praznični ponedjeljak? Ako ste za neku drugu opciju od klasičnog cjelodnevnog izležavanja na kauču, imamo za vas nekoliko prijedloga. Čak nam i prognostičar Kristijan Božarov najavljuje sasvim pristojno vrijeme – djelomično sunčano i većinom suho uz ugodnih 20-tak Celzijusa, uglavnom navečer ponegdje može pasti malo kiše. Zvuči odlično za cjelodnevnu turu po velikogoričkom kraju!

Iz Turopolja stiže poziv kojemu je teško odoljeti. Osim što slave Praznik rada, upravo danas slave i Dan mjesta, 112. po redu, jer zaštitnik im je sv. Josip Radnik. Mjesni odbor je zato pripremio cjelodnevnu feštu uz svesrdnu pomoć svih tamošnjih udruga.  U ovom radničkom mjestu usred plemenitaškog Turopolja nema čega neće danas biti, a sve počinje jutarnjim malonogometnim turnirom prstića na travi, koji organizira NK Turopolje, DVD Turopolje organizira vatrogasno natjecanje, a Društvo žena Tur istovremeno društvene igre za djecu i sve koji se tako osjećaju.

– Pod budnim okom članova Udruge umirovljenika i Belot kluba članovi nogometnog kluba i Šrk Ribomanije pripremat će za sve nas prvomajski grah, čija će podjela biti negdje oko 12 sati, u vrijeme ručka. Naravno grah je besplatan, a svi znamo kako je zdravo pojesti nešto na žlicu.Podjela pehara i medalja najboljim ekipama predviđena je oko 13:30, dok će svečana sjednica VMO Turopolje započeti u 14:00 sati – doznajemo iz Mjesnog odbora Turopolje.

Slijedi Sveta misa za sve mještane Turopolja s početkom od 17 sati, a za kraj slavljeničkog dana u Turopolju za sve mještane i posjetitelje tulum do dugo u noć.

– Ove godine povodom obilježavanja Dana mjesta Mjesni odbor Turopolje organiziralo je za sve mještane i sve prijatelje Turopolja nastup grupe Zakon Šutnje! Svi znamo da je sada već svjetski poznata grupa započela svoj planetarni put baš iz Turopolja, prije točno 30 godina te je s pravom smatramo svojom, našom turopoljskom grupom! Svirka započinje u 20 sati, ulaz naravno besplatan! – poručuju organizatori.

Sva događanja održat će se u Parku turopoljskih branitelja, u ili pokraj društvenog doma Turopolje.

Foto: ilustrativna/Društvo žena ”Anđela Lovreković’ Mraclin/David Jolić/cityportal.hr

I dok su u Turopolju već veterani po pitanju prvomajskog slavlja, jedna od  najmlađih udruga žena s našeg područja taj će praznik prvi put organizirati i u Dubrancu!

– Prvi put organiziramo proslavu Praznika rada u Dubrancu, naše članice će pripremiti i podijeliti oko  200 porcija graha, malo ćemo se družiti uz glazbu, pa pozivam sve kod Društvenog doma od 13 sati – poručuje Ivana Kanić, predsjednica Udruge žena Dubranec.

Poziv na prvomajsku proslavu i blagdan sv. Josipa Radnika stiže i od Društva žena ‘Anđela Lovreković’, čije članice vas očekuju na terasi NK Mraclin od 14 sati.

– Pozivamo sve da dođu u Mraclin na prekofini bažul, bolji nego gulaš, a za ovu ga priliku priprema naša članica Ljubica Kos koja je stvarno u tome maherica. U taj fini grah ide puno raznolikog povrća, špeka i kobasica, ali svi koji su bili lani znaju da poziv ne treba posebno ponavljati – poručuje predsjednica društva, Vesna Tafra.

Bažul će se prodavati po pristupačnoj cijeni, a u ponudi su još i domaći kolači po staroj recepturi.

 

Ova objava Prvomajski vodič – gdje na fini bažul, tko slavi prvi put, a tko ima dvostruko slavlje uz nezaboravni koncert? se prvi puta pojavila na cityportal.hr.