Prijava

Vaša prijava

Nakon tragedije u Beogradu, Centar za djecu, mlade i obitelj ponudio pomoć svima koje je ovaj događaj uznemirio

[]

Povodom ubojstva i ranjavanja učenika i zaposlenika u školi u Beogradu, Centar za djecu mlade i obitelj Velika Gorica poziva roditelje i građane da se obrate stručnjacima Centra ukoliko trebaju psihološku podršku kako bi se nosili s ovim tragičnim događajem.

– Ovaj događaj je, s razlogom, uznemirio mnoge. Naučili smo kad su potresi i pandemija da se ljudi uznemire. Želimo ih naučiti da se u takvim situacijama jave stručnjacima koji će ih usmjeriti i pomoći im. Važno je pred djecom pokazati da smo uznemireni, jer to ne možemo sakriti. S druge strane, nije dobro da se djecu previše izlaže svim tim sadržajima, a posebno se to odnosi na malu djecu koja jako ‘upijaju’ i osjećaje. Potrebno ih je sačuvati – kazala je ravnateljica Centra Sanda Puljiz Vidović i savjetovala građanima da se informiraju jednom ili dva puta na dan, ali da ne drže cijeli dan upaljene televizore kako ne bi ušli u ‘začarani krug’ i previše razmišljali o tome što se može dogoditi.

– Važno je da su djeca što manje na ekranima jer se smanjuje empatija i osjećaj za druge ljude. To je broj jedan, a broj dva je oružje služi ubijanju i da se ubojstva događaju u onim zemljama gdje je prisutno oružje. Masovno ubojstvo se radi iz pušaka, a ne nožem. U Kanadi nemaju masovna ubojstva jer imaju oružje pod kontrolom, a u Americi imaju masovna ubojstva jer imaju oružje. Mi odrasli smo odgovorni jer stvaramo sustav vrijednosti i mi smo djeci model – upozorila je Puljiz Vidović.

Svi koji to žele, stručnjacima Centra mogu se javiti radnim danom od 8 do 19 sati, osim petkom kada će psiholozi biti dostupni od 8 do 15 sati. Kontakt brojevi su 6231-734 i 091/6231-734.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ova objava Nakon tragedije u Beogradu, Centar za djecu, mlade i obitelj ponudio pomoć svima koje je ovaj događaj uznemirio se prvi puta pojavila na cityportal.hr.