Prijava

Vaša prijava

Sunčani vikend na Ježevo privukao ribolovce, popričali smo s njima…

[]

Sunčano vrijeme i naše lijepo jezero Ježevo privukli su i ovaj vikend brojne ljubitelje ribolova, ali i rekreativce, šetače i promatrače. S ribolovcima smo malo i popričali, a ovoga puta na Ježevu smo zatekli dvojicu Zagrepčana. Na oduševljenje djece koja su se također zatekla oko jezera, ribiči su ovoga puta bili uspješni.

Sportski ribolovac Bruno Cerovec na jezero Ježevo dolazi godinu dana, a kaže kako ovdje lovi šarane, štuke, amure, a ponekad naleti i na nekog soma.

– Rekord ježeva je šaran od 20 i nešto kilograma, a najveće ribe koju sam ja ovdje ulovio imle su od 13 do 15 kilograma. Od malih nogu sam lovio ribu s djedom. Prvo je to bila Savica, a onda se nastavilo – kazao je Bruno Cerovec iz Zagreba i objasnio kako sve ulovljene ribe sportski ribolovci vraćaju u jezero.

Foto: Gianna Kotorman/Cityportal.hr

Nešto više ribičkog staža na Ježevu je sakupio drugi Zagrepčanin.

– Kao mali sam na moru lovio ribe, pa sam krenuo na jezera. Već tri godine dolazim na Ježevo i zadovoljan sam uvjetima. Lijepo je uređeno jezero, ima ribe, i po 20 kilograma teške ribe. Tu mi je rekord 19.55. Kad ulovim ribu sretan sam, krene adrenalin i to ne mogu opisati, to samo ribolovac zna – ispričao nam je Ivan Židak iz Zagreba koji se sportskim ribolovom bavi već pet godina.

 

Ova objava Sunčani vikend na Ježevo privukao ribolovce, popričali smo s njima… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


“Žrtva je ljubav”

Smotra školskog glazbenog stvaralaštva