Prijava

Vaša prijava

Tužan rasplet: Košarkaši Gorice ispali iz lige…

[]

Zvuči nestvarno nakon svega što smo gledali u proteklih nekoliko sezona, nakon što smo godinama uživali u borbi košarkaša Gorice s najboljim momčadima u državi, pratili kako se s Cibonom, Zadrom i Splitom igra na jednu loptu, ali… Sljedeće sezone nećemo gledati prvoligašku košarku u našem gradu.

Sve loše što se radilo i događalo, sve pogreške i propusti, svoj epilog dobili su u posljednjoj utakmici sezone. U zadnje kolo Goričani su ušli s jednakim omjerom kao Zabok i Alkar, računalo se da je moguće da pobjede svi troje, a u tom bi raspletu Gorica završila u dodatnim kvalifikacijama. Ispalo je da su pobijedili dvoje od tih troje, Alkar kod Škrljeva i Zabok doma protiv Bosca, a Gorica je u gostima kod Dinamo Zagreba upisala poraz 79-73.

I ispala iz lige. Ako ćemo biti do kraja pošteni, zasluženo je ispala iz lige…

Što se događalo u toj posljednjoj utakmici, u kojoj je Gorica držala prednost sve do posljednjih deset minuta, zapravo i nije posebno važno. Sad više nije. Ostat će zapisano da je Gorica ostala na tih devet pobjeda, uz 23 poraza, a to je učinak koji nije bio dovoljan za ništa više od dna. Na kojem se Gorica našla spletom raznih okolnosti, ali i uz ogromnu količinu odgovornosti svih onih koji su sudjelovali u cijeloj priči. Od igrača, preko trenera, pa sve do vodećih ljudi kluba.

Ostat će, također, zapisano i da je iz lige ispala momčad koja je u svom rosteru imala jednog Karla Uljarevića, bivšeg igrača Zadra i Cibona, nekadašnjeg MVP-a iste ove lige Tonija Jelenkovića, prekaljene prvoligaške igrače poput Ante Mašića, Ivana Batura, Dina Cinca, Jure Gunjine, u jednom dijelu sezone imala je i vrlo ozbiljnog igrača u liku Milana Lužaića…

Imala je Gorica i peha u svemu tome, ostala je bez Lužaića i Cinca u trenucima kad se lomila sezona, uoči ključnih utakmica, ali sve će to brzo biti zaboravljeno. Na čelu s trenerom Braslavom Turićem, nekad izbornikom ženske reprezentacije, cijelo to društvo nije uspjelo biti bolje ni od Alkara, ni od Bosca, ni od Zaboka, ni od Škrljeva. Ukratko, ni od koga.

Posljednji put Gorica je iz lige ispala one sezone kad je Josip Sesar otišao. Tražio se drugi put, pa se ispalo iz elite. Sesar se vratio, vratio je i Goricu u prvu ligu sa savršenih 22-0 u toj sezoni, pa napao sami vrh. Prošle sezone Sesar je opet otišao, a u prvoj sljedećoj koju on nije započeo, u kojoj on nije slagao momčad, opet je Gorica izgubila prvoligaški status. Iako se to uoči sezone, s obzirom na sve, nije moglo naslutiti ni u najcrnjim scenarijima.

Ipak, dogodilo se. Na žalost one nekolicine ljubitelja košarke u ovom gradu koji su pratili klub, bili uz njega, veselili se i češće tugovali. Tugovat ćemo i ovoga puta koji dan, imat ćemo vremena i za temeljitije analize, a onda će život krenuti dalje.

Momčad će se raspasti, otići će vjerojatno i trener, pitanje je što će biti s predsjednikom Duškom Radovićem… I idemo sve ispočetka. Umjesto Cibone, Zadra, Splita i Cedevite, ona nekolicina ljubitelja košarke u ovom gradu iduće sezone pratit će oglede s Kaštelom, Omišem, Jazinama, Stojom, Samoborom…

Ova objava Tužan rasplet: Košarkaši Gorice ispali iz lige… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.