Prijava

Vaša prijava

VIDEO Počela sezona sadnje: Po salatu za ručak ‘skoknu’ do svog gradskog vrta

[]

Po svježe ubranu salatu za ručak, ravno iz svog gradskog vrta, došla je Velikogoričanka Jela. Svoju parcelu obrađuje i na njoj sadi razno povrće već godinama.

– Polako niču i krumpiri, paprika, zelje, krastavci…kada sve krene rasti, toga ima toliko da jednostavno ne možeš sve pojesti pa se uvijek nađe i za rodbinu, prijatelje i susjede koji se vesele kada im podijelim višak – priča nam Jela, koja inače živi u stanu, a svako svoje slobodno vrijeme provodi u vrtu.

– Meni je ovdje raj i to me drži, ne znam što bi radila u stanu. Kada sam u vrtu zdravstveni problemi kao da nestanu, na ništa ne mislim, već samo kopkam i gledam svoje kako biljčice kako rastu. Uz to ne može se usporediti kvaliteta, koja se jednostavno osjeti – dodaje Jela.

Vrtove u Podbrežnici trenutno obrađuje 73 suvlasnika, a među njima je i Boško kojeg smo zatekli kako brine o svojim presadnicama.

– Urod nam ovisi o godini. Prošla je bila dosta sušna, ali ako se radi i zalijeva urodit će plodom. Ljudi ovdje jednostavno uživaju, dođu se malo družiti i ubrati plodove svog rada  – kaže ovaj vrijedan umirovljenik koji dnevno u svom vrtu provede oko 4 sata.

– Rado ovdje provodim svoje vrijeme, bolje to nego da godišnje potrošim i zamijenim tri do četiri daljinska upravljača – šali se Boško.

Po svoju dnevnu dozu opuštanja i mira, u vrt, redovito dođe i Radojka, a koja u svom vrtu ima zasađeno mnogo bobičastog voća.

– Ne prođe niti jedan dan, a da ne dođem u vrt nešto raditi. Sve me to ispunjava i to mi je ujedno i psihoterapija. Svakome bi preporučila da isproba – poručuje Radojka.

Više pogledajte u videu.

Ova objava VIDEO Počela sezona sadnje: Po salatu za ručak ‘skoknu’ do svog gradskog vrta se prvi puta pojavila na cityportal.hr.