Prijava

Vaša prijava

Razišli se Batovanja i Lukavec! ‘Trenutak nije baš neki, ali morali smo to napraviti…’

[]

Vijest koja je u poslijepodnevnim satima ponedjeljka stigla s lukavečkog Lukavella zvučala je gotovo šokantno. Slaven Batovanja, objavljeno je iz kluba, više nije trener nogometaša Lukavca. Nakon tri i pol godine u drugome mandatu, nakon cijelog niza uspjeha, četiri kola prije kraja sezone u 3. NL, četvrtom rangu hrvatskog nogometa, došlo je do rastanka kluba i 52-godišnjeg trenera koji sve te uspjehe potpisuje.

Iznenađujuće je to samo po sebi, još više iznenađuje trenutak u kojem se to dogodilo, ali upućeniji će otkriti i da je stvar “ključala” već neko vrijeme, da se ovakav rasplet mogao naslutiti. Na kraju, sve skupa objašnjeno je obostranim zasićenjem.

– Da, jednostavno je došlo do obostranog zasićenja – reći će uvodno Slaven Batovanja, koji se u prvom javnom istupu nakon odlaska iz Lukavca naoružao isključivo korektnošću.

– Nema ljutnje, došli do toga da je razlaz neminovan. Sve ove godine u Lukavcu, kad gledam iz ove perspektive, prošle su poput jednoga dana i bilo je zaista lijepo dok je trajalo. Ostavljam iza sebe tri pehara osvojena u kupu, a uspjeli smo i izboriti promociju u 3. HNL, na što mogu biti ponosan – kazao je Batovanja.

Nije zvučao oduševljeno, rastanak ove vrste mora biti bolan i emotivan, ali ostao je Batovanja realan.

– Trenutačno je momčad na 14. mjestu, u dobroj poziciji uoči završnice sezone, a mogu reći i da je klub u cjelini vrlo sređen, da ima sve uvjete za nove iskorake u budućnosti. U tom smislu, svakom svom kolegi bih preporučio dolazak u Lukavec – zaključio je Batovanja.

Odgovor na pitanje tko će biti taj kolega, tko će naslijediti povijesno uspješnog Slavena, doznat ćemo vrlo brzo, a u međuvremenu će se vrtjeti imena mogućih kandidata. Kao što se negdje usput zavrtjelo i ime Marka Pancirova, aktualnog trenera zagrebačkog Zelengaja.

– Razgovaramo s nekoliko trenera, tražimo rješenje, ali naravno da o njihovim imenima zasad nećemo. Mogu otkriti samo da razgovaramo isključivo s trenerima koji su bez angažmana u ovom trenutku – kazao je sportski direktor Tomislav Gligora, koji će odraditi sljedećih dan-dva u ulozi trenera, u suradnji s tajnikom Sedmakom.

– Do četvrtka ćemo donijeti odluku o novom treneru. Ideja je da dogovorimo suradnju do kraja sezone, naravno uz mogućnost nastavka suradnje ako sve prođe kako treba – istaknuo je Gligora, pa se okrenuo rastanku s dugogodišnjim trenerima.

Lukavec je bez trenera ostao nakon serije od tri poraza, na 14. mjestu, četiri kola prije kraja

– Slaven je već godinama tu, s nama, svi najveći uspjesi kluba vezani su uz njega. O njemu apsolutno sve najbolje, hvala mu za sve što je napravio u godinama iza nas i mi svakako ostajemo prijatelji. Međutim, došlo je do trenutka da se moramo razići – kazao je sportski direktor Lukavca i dodao:

– Najbolje je to objasniti nekom vrstom obostranog zasićenja. Uz to, i rezultati su u zadnje vrijeme vodili prema tome da je ovakvo rješenje potrebno. Trenutak je nezgodan, no morali smo povući taj potez. Iz zone komfora na tablici došli smo u zonu u kojoj baš i nema previše komfora i u klubu smo odlučili da je ovo najbolje rješenje.

Čekamo, dakle, vijesti iz Lukavca, iščekujemo objavu imena novog trenera, a onda pratimo i pomake koje će donijeti ovaj potez. Mnogima iznenađujući, ali za ljude iznutra, iz kluba, očito logičan i neophodan. Novi trener debitirat će tako u nedjelju u 11 sati u gostima kod Gaj Mača, nakon čega do kraja sezone preostaju još ogledi s Trešnjevkom, petrinjskom Mladosti i HAŠK-om.

Ova objava Razišli se Batovanja i Lukavec! ‘Trenutak nije baš neki, ali morali smo to napraviti…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Obavijest