Prijava

Vaša prijava

Do petka traju prijave na županijske natječaje za poduzetnike

[]

Do petka, 12. svibnja otvoreni su milijun eura vrijedni natječaji Zagrebačke županije za dodjelu bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima s ciljem jačanja konkurentnosti. Za proizvodne djelatnosti osigurano je 500 tisuća eura, za neproizvodne djelatnosti 350 tisuća eura te za poduzetnike početnike 150 tisuća eura, a ovisno o natječaju maksimalni iznos potpore kreće se od 2 do 10 tisuća eura.

Ove godine bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 10 tisuća eura dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 4 tisuće eura, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica, web shopa te nabavu radnih strojeva.

– Važno je napomenuti kako se potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40% ukupnog iznosa – istaknuli su iz Zagrebačke županije te dodali kako poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75% prihvatljivih troškova za nabavu strojeva, alata i opreme, radnih strojeva, nabavu informatičke opreme i poslovnog softvera, izradu internetske web stranice i web shopa te nabavu uredskog i radnog namještaja, a maksimalni iznos potpore iznosi do 2 tisuće eura.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva pronađite ovdje. 

Ova objava Do petka traju prijave na županijske natječaje za poduzetnike se prvi puta pojavila na cityportal.hr.