Prijava

Vaša prijava

Kravaršćani se prisjećaju svog svećenika i mučenika Stjepana Povoljnjaka

[]

Mještani Kravarskog, bogatim i raznovrsnim višednevnim programom, prisjetit će se svećenika i mučenika Stjepana Povoljnjaka, inače rođenog 25. svibnja 1919. godine u Kravarskom. „Dane Stjepana Povoljnjaka“ i ove godine organizira Župa Uzvišenja svetog Križa, a održat će se od 14. do 25. svibnja.

Program počinje 14. svibnja svetom misom i predstavljanjem zaklade „Čujem, vjerujem, vidim“. Tog dana odvijat će se i sportska natjecanja, stolni tenis u školskoj dvorani te malonogometni turnir u Kravarščici.

Bit će tu još kulturnih, vjerskih i duhovnih događanja poput koncerta Josipe Gvozdanić, Doris Tkalčević, Gorana Gregorina i Danijela Petraca u župnoj crkvi, zatim likovna kolonija u dvorištu Pastoralnog centra, starinske sportske igre, hodočašće do župe Sv. Jure i Ime Marijino u Odri, a članovi Marijine legije iz Petrinje izvest će prikaz predstave „Pasija“.

Dani Stjepana Povoljnjaka završit će 25. svibnja molitvom na njegovom grobu, svetom misom i koncertom sakralne glazbe zbora Schola cantorum.

Detaljan program i satnicu “Dana Stjepana Povoljnjaka” pronađite ovdje. 

Foto: Sisačka biskupija

Ova objava Kravaršćani se prisjećaju svog svećenika i mučenika Stjepana Povoljnjaka se prvi puta pojavila na cityportal.hr.