Prijava

Vaša prijava

Uhićena tri vozača zbog vožnje u pijanom stanju, rekorder imao skoro 2 promila u krvi

[]

Velikogorička policija utvrdila je ukupno 30 prometnih prekršaja tijekom vikend-akcije pojačanog nadzora vozila i vozača. Utvrđeno je 12 ciljanih prekršaja, od kojih šest prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola, a jedan je vozač i odbio alkotestiranje. Od ostalih ciljanih prekršaja tu su bili vožnja bez položenog vozačkog i dozvole, nekorištenje sigurnosnog pojasa, vožnja neregistriranim vozilom.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

Tri vozača su i uhićena, te uz Optužni prijedlog prepraćeni na prekršajni odjel Općinskog suda. Među njima i vikend-rekorder po pitanju izmjerene koncentracije alkohola u krvi.

– U nedjelju, 23,25 sati, muškarac starosti 34 godine, upravljao je osobnim vozilom krećući se Ulicom 153 brigade HV u Velikoj Gorici. Tom je prilikom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,59 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg – izvijestila je gorička policija.

Uhićen je i muškarac koji je odbio alkotestiranje, te narušavao javni red i mir.

– U petak, 2.lipnja, u 23,40 sati, muškarac starosti 46 godina, upravljao je osobnim vozilom krećući se Sisačkom ulicom u Velikoj Gorici. Prilikom nadzora isti je odbio ponuđeno ispitivanje pomoću alkometra poradi utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu i tom prilikom narušavao i javni red i mir vrijeđajući i omaložavajući policijske službenike – izvijestili su iz velikogoričke policije.

Tijekom vikenda su se dogodile i dvije prometne nesreće, detalji nisu poznati, osim da je u jednoj došlo do teške tjelesne ozljede vozača, koji je sam skrivio nesreću, dok je u drugom sudaru došlo do materijalne štete.

 

Ova objava Uhićena tri vozača zbog vožnje u pijanom stanju, rekorder imao skoro 2 promila u krvi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.