Prijava

Vaša prijava

Županija nagradila 243 učenika i 85 mentora za postignute uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima

[]

Na sportskim, glazbenim, plesnim, predmetnim natjecanjima, vjeronaučnoj olimpijadi i Domijadi, ali i brojnim drugim državnim i međunarodnim natjecanjima, učenici iz osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije ove su školske godine ostvarili brojne uspjehe. Tradicionalno na kraju nastavne godine, za njihovo zalaganje, rad i trud, nagradila ih je i Zagrebačka županija. Prigodan program održao se danas u samoborskom Bunkeru, a gdje je podijeljeno je 243 nagrade. I to 100 nagrada za osvojeno 1. mjesto, 88 nagrada za osvojeno 2. mjesto i 55 nagrada za osvojeno 3. mjesto. Županijsku nagradu primilo je i 85 mentora koji su pripremali učenike za državna natjecanja.

– Gradimo škole, dvorane, dajemo stipendije i potpore kako bi vaše obrazovanje bilo lakše, ali i radimo na tome da uvjeti školovanja u svim sredinama naše županije budu jednaki. Posebna zahvala vašim roditeljima koji su vam pokazali ispravan put i bili vam podrška. I dalje ćemo se truditi da obrazovanje na našem području bude još bolje, jače i kvalitetnije. Vi ste ponos ne samo škola, mentora, roditelja, već cijele Zagrebačke županije – poručio im je župan Stjepan Kožić.

15.06.2023. – Samobor – Nagrađeni najbolji županijski učenici i njihovi mentori – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Županijsku nagradu dobilo je oko 50 goričkih učenika, a među njima je i Nika Cundeković iz OŠ Jurja Habdelića, koja je inače proglašena najboljom učenicom generacije, a ove je godine osvojila 1. mjesto na državnom Natjecanju mladih tehničara u kategoriji Automatika.

– Volim sve što se radi rukama. Sama činjenica da sam nešto izradiš i vidiš kako to funkcionira mi je jako zanimljivo, zbog toga volim tehničku kulturu. Jako puno mi znače nagrade i priznanja. To znači da netko poštuje i cijeni moj rad, trud i zalaganje. To mi je veliki poticaj za dalje – rekla nam je Nika koja planira upisati Tehničku školu Ruđera Boškovića.

Po prvi puta, županija je dodijelila i dvije nagrade za postignuti uspjeh na međunarodnom natjecanju i to učeniku 2. razreda XV. Gimnazije u Zagrebu, Roku Mariću iz Zaprešića koji je osvojio srebrnu medalju na Svjetskoj prirodoslovnoj olimpijadi održanoj 2022. godine u Kolumbiji i srebrnu medalju na Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi održanoj 2023. godine u Latviji.

– Moj put obrazovanja počeo je u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja, kada sam sudjelovala na mnogim školskim, županijskih i osam državnih natjecanja. Po dva iz biologije, fizike, kemije i geografije. To je bio odličan temelj za početak mogu sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima. Osim osvajanja medalja, najvažnije su bila nezaboravna druženja, putovanja i velika motivacija za daljnje napredovanje – rekao je Roko, zahvalivši se županiji u ime svih nagrađenih učenika.

15.06.2023. – Samobor – Nagrađeni najbolji županijski učenici i njihovi mentori – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Evo i popisa velikogoričkih učenika, dobitnika nagrada.

Iz goričkog Centra za odgoj i obrazovanje nagradu su dobili Mario Vugec i Ivan Sučić. Iz Gimnazije Velika Gorica to su Anja Petračić, Tara Petračić, Tena Petračić i Tena Martinec. Nagrađeni iz OŠ Eugena Kvaternika su Lovro Pranić, Ivano Čale, Toni Štriga, Leon Radaić, Zara Krmpotić, Lea Pavišić, Pia Teskera i Chiara Menalo. Iz OŠ Jurja Habdelića su Rebeka Ćaćić, Ena Novak, Nika Cundeković, Ana Gašparac, Franka Mirenić, Ana Mirenić, Nika Krišto, Eva Josić, Vita Trupčević, Antonija Jozepović, Norberta Dodić i Tea Mirenić. Jedini predstavnik iz OŠ Nikole Hribara je Materj Marijetić. Tu su i učenici iz OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog, a to su Mihael Gršetić, Leon Kolarec, Stjepan Sokol, Karlo Godinić, Petar Kolarec, Josip Ceković, Stjepan Zlodi, David Juvan, Antonio Godinić, David Posavec i Darko Dugonjić. Iz OŠ Šćitarjevo to su Marko Leovac, Gabriel Dalić, Emanuel Fisel, David Sopina, Luka Grgić, Maks Čaušević, Domagoj Hapač, Ilija Brnada i Josip Atlija. Iz OŠ Vukovina nagradu je dobio Toma Gavran. Sara Elizabeth Kovač i Lana Karatur dobitnice su županijske nagrade, a učenice su Umjetničke škole Franje Lučića. Iz Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina nagradu je dobila Helena Parabić.

15.06.2023. – Samobor – Nagrađeni najbolji županijski učenici i njihovi mentori – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

15.06.2023. – Samobor – Nagrađeni najbolji županijski učenici i njihovi mentori – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

15.06.2023. – Samobor – Nagrađeni najbolji županijski učenici i njihovi mentori – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

Ova objava Županija nagradila 243 učenika i 85 mentora za postignute uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.