Prijava

Vaša prijava

Velikogorička sutkinja odredila jednomjesečni pritvor 23-godišnjaku zbog stravične nesreće u Buzinu

[]

Temeljem videosnimki i iskaza dosad ispitanih svjedoka, sutkinja Županijskog suda u Velikoj Gorici, sinoć je odredila istražni zatvor u trajanju 30 dana za 23-godišnjeg Jana Ehrlicha, koji je osumnjičen da je na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu u petak kasno navečer izgubio kontrolu nad mercedesom i udario u drugi automobil i pješake na tzv. car meetu, izvjestio je u nedjelju HTV.

U obrazloženju stoji da je osumnjičeni već dva puta prekršajno kažnjavan zbog prekoračenja brzine, odnosno zbog prebrze vožnje za što je platio kazne.

– Što se tiče postojanja posebnog uvjeta odnosno opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dežurna sutkinja istrage smatra da postoji realna i konkretno predvidiva opasnost na ponavljanje kaznenog djela cijeneći, prije svega, okolnost da je osumnjičenik već u dva navrata prekršajno osuđivan zbog prekršaja iz članka 53 stavka 4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to upravo zbog prekoračenja brzine – izjavila je glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Kallay Blažeković.

Ehrlicha se tereti za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu s nanošenjem teških tjelesnih ozljeda. Jurnjava među velikim brojem ljudi s bijesnim automobilom od 500 konjskih snaga rezultirala je s više ozlijeđenih osoba od kojih je četvoro u bolnici,  dvije su osobe s teškim tjelesnim ozljedama i jedna s iznimno teškim tjelesnim ozljedama i još uvijek se bori za život. Za takvo kazneno djelo propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina. Osumnjičenik se zasad nije aktivno branio, šutio je, a obranu je iznosio njegov odvjetnik koji je rekao da je on previše potresen da bi to učinio, no, za sve se ispričao i rekao da mu je žao što se to dogodilo.

 

Naslovna fotografija: 18.06.2023.,Zagreb – Jan Ehrlich, mladić osumnjičen za nalet na pješake u petak navečer na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu doveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu/ Boris Šćitar/PIXSELL

Ova objava Velikogorička sutkinja odredila jednomjesečni pritvor 23-godišnjaku zbog stravične nesreće u Buzinu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.