Prijava

Vaša prijava

Otvoren natječaj za pješački nathodnik preko željezničke pruge u Kolodvorskoj ulici

[]

Kako bi se korisnicima omogućio sigurni prijelaz s jedne strane željezničkog kolodvora na drugu, Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za prikupljanje Javnih ponuda za izradu projektne tehničke dokumentacije za izgradnju pješačkog nathodnika željezničkog kolodvora Velika Gorica, koji je danas objavljen u elektroničkom oglasniku javne nabave.

Željezničkom kolodvoru u našem gradu pristupa se Kolodvorskom ulicom, a uz samu zgradu nalazi se i manje parkiralište. S druge strane pruge nalazi se veće, novouređeno parkiralište za potrebe tamošnjih industrijskih postrojenja, te putnicima koji se voze vlakom. Međutim, da bi pješaci došli do kolodvora, trebaju prijeći prugu željezničko-cestovnim prijelazom (ŽCP), pa paralelno s prugom doći do zgrade kolodvora, odnosno perona. Stoga se javila potreba za izgradnjom nathodnika preko pruge u neposrednoj blizini kolodvora, kako bi se riješio pješački promet, te iz sigurnosnih razloga izbjegao prijelaz preko postojećeg ŽCP-a ili preko samih kolosijeka.

Kako doznajemo, budući bi pješački nathodnik trebao biti izgrađen na visini od oko 7 metara, u duljini oko 35 metara, a planirana širina je tri metra, a isti će biti opremljen i dizalima.  Također je predviđeno uređenje pristupnih pješačkih staza, kao i adekvatnog prostora za bicikle.

Natječaj je otvoren do 7.srpnja, a procijenjena vrijednost je 50.500,00 eura.

 

Naslovna fotografija: Željeznički kolodvor V.Gorica/ Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Ova objava Otvoren natječaj za pješački nathodnik preko željezničke pruge u Kolodvorskoj ulici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.