Prijava

Vaša prijava

Velika Mlaka: Imao sudar, pa očevidom utvrđeno da je vozio 1,56 promila

[]

Ukupno 78 prometnih prekršaja, utvrdila je gorička policija prilikom tjedne akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“, a koju su provodili od 14. do 20. lipnja. Najveću koncentraciju alkohola imao je 53-godišnji muškarac koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, a koja se dogodila u nedjelju 18. lipnja u 17:50 sati u Velikoj Mlaki.

– Muškarac starosti 53 godine, upravljao je osobnim vozilom Ulicom Nikole Kramarića, a kod kućnog broja 4, kao oštećeni, sudjelovao je u prometnoj nesreći u sudaru s drugim vozilom. Očevidom je utvrđeno da je vozio s 1,56 promila alkohola u krvi – ističu iz policije i dodaju kako je muškarac proveo vrijeme u policijskoj postaji. Također, izvađena mu je krv i urin zbog analize na alkohol, a po zaprimljenom nalazu protiv istog je podnijeta odgovarajuća prijava.

Ukupno su uhićena dva vozača uz Optužni prijedlog i prepraćeni su na općinski sud. Jedan je vozač recidivista, vozio je s promilima u krvi, ali i bez vozačke dozvole. Drugi uhićeni vozač dobio je negativne bodove te mu je ukinuta vozačka dozvola.

Inače, u akciji je najviše zabilježeno prekršaja vozača koji nisu koristili pojas za vrijeme vožnje, takvih je bilo čak 22, dok je 14 vozača vozilo prebrzo, a osmero pod utjecajem alkohola.

Ova objava Velika Mlaka: Imao sudar, pa očevidom utvrđeno da je vozio 1,56 promila se prvi puta pojavila na cityportal.hr.