Prijava

Vaša prijava

FOTO U obnovu 1,5 kilometara ulica u gradskim četvrtima Braća Radić i Pleso uloženo 155 tisuća eura

[]

Gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao je obnovljene ulice u Velikoj Gorici. U Gradskoj četvrti Braća Radić novim je asfaltom obnovljen dio Ulice Slavka Kolara u duljini 300 metara, te dio parkirališta, od broja 19 do 23. Asfaltiran je i 581 metar Bonifačićeve ulice, od Ul. Matice hrvatske do kućnog broja 22, te u smjeru Nikole Šopa iza trgovine Spar.

21.06.2023. – Velika Gorica – Obilazak novouređene Ulice Slavka Kolara od 19 do 27 – foto: Goga Kiš/Cityportal.hr

21.06.2023. – Velika Gorica – Obilazak novouređene Bonifačićeve ulice – foto: Goga Kiš/Cityportal.hr

-Te projekte smo krajem prošle godine dogovorili s gradom i zasad sve ide po planu. Projekt Kolareve se zapravo sastoji od dva dijela, prvi dio je sad završen, a drugi dio će biti u nastavku ulice, ulica će postati jednosmjerna i dobit ćemo dodatna parkirna mjesta. Ulažemo i u izgradnju parka među zgradama, planiramo sadnju novih stabala. Za ovu godinu je naručen i projekt parkovne rasvjete, što nam je u planu za iduću godinu, što će znatno uljepšati ovaj dio kvarta – rekao je Josip Kolić, predsjednik GČ Braća Radić.

21.06.2023. – Velika Gorica – Obilazak novouređene Bonifačićeve ulice – foto: Goga Kiš/Cityportal.hr

21.06.2023. – Velika Gorica – Obilazak novouređene Bonifačićeve ulice – foto: Goga Kiš/Cityportal.hr

Zadovoljni su i stanovnici Plesa, jer nakon obnovljene Ulice Klarići upravo su završeni i radovi na asfaltiranju 605 metara Plepelićeve ulice, koja je godinama ‘vapila’ za obnovom, istaknuo je prilikom obilaska predsjednik te gradske četvrti Slavko Perković, te se u ime građana zahvalio gradskoj upravi.

– Na današnjim lokacijama ukupno je asfaltirano i obnovljeno 1,5 kilometara prometnica, te 107 metara za parkirna mjesta, a vrijednost radova je 155 tisuća eura. Planovi su do kraja mandata riješiti većinu problema komunalne infrastrukture kako u ruralnim područjima, tako i u samom gradu. U planu su nam Bratstvo, Kneza Porina, do kraja urediti Visoki Brijeg, Kromosovo naselje, Ulica bana Jelačića u Kurilovcu, sve ćemo to pokušati riješiti iduće dvije godine. Veseli me da su vijećnici u ove dvije gradske četvrti sve odluke donijeli jednoglasno i da su svoje su stranačke i možda drugačije poglede na život stavili po strani, kako bi poboljšali život svojim građanima. Stoga se zahvaljujem svim strankama i svim vijećnicima u tim četvrtima, jer ove obnovljene ulice su i zasluga njihovih inicijativa – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

21.06.2023. – Obilazak novouređene Plepelićeve ulice Pleso – foto: Goga Kiš/Cityportal.hr

21.06.2023. – Obilazak novouređene Plepelićeve ulice Pleso – foto: Goga Kiš/Cityportal.hr

 

Ova objava FOTO U obnovu 1,5 kilometara ulica u gradskim četvrtima Braća Radić i Pleso uloženo 155 tisuća eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.