Prijava

Vaša prijava

U Buševec stiže zanimljiva izložba na četiri kotača, upoznajte blago jadranskog podmorja

[]

Ogranak Seljačke sloge Buševec, u sklopu manifestacije „Ivanje u Buševcu“ dovodi putujuću izložbu na četiri kotača „Blago jadranskog podmorja“.

Prilika je to da se educira javnost o potrebi zaštite Jadranskog mora i njegove bioraznolikosti, a razgledati možete ljušture jadranskih školjkaša i puževa, oklopša rakova te skeleta spužava, koralja i bodljikaša koji su domišljato postavljeni u veliki 12 metarski autobus.

Izložba sadrži 225 originalnih eksponata od 65 vrsta morskih organizama izloženih u posebno rasvijetljenim vitrinama i opremljenih narodnim i znanstvenim nazivima. Iznad svakog eksponata se nalazi i podvodna fotografija koja pokazuje kako u prirodi izgleda živi organizam.

Ova jedinstvena izložba u Buševcu će bit otvorena u nedjelju 25. lipnja od 15 do 21 sat, a zahvaljujući Gradu Velikoj Gorici, za sve posjetitelje ulaz na izložbu će biti besplatan dok će djeca i učenici dobiti i besplatnu edukativnu brošuru o blagu koje skriva naše jadransko podmorje.

Ova objava U Buševec stiže zanimljiva izložba na četiri kotača, upoznajte blago jadranskog podmorja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.