Prijava

Vaša prijava

Okrugli stol i izložba “Ja sam snaga” donosi nam svjedočanstva žena oboljelih od raka i njihov put izliječenja

[]

U organizaciji Grada Velike Gorice, Razvojne agencije VE-GO-RA i Suzane Krstić pokrenuta je ženska inicijativa za boljitak zdravlja naših sugrađanki. Za sve njih u četvrtak 29. lipnja, održat će se okrugli stol pod nazivom „Put zdravlja“. Cilj je osvijestiti, poučiti, podijeliti dostupne informacije o tome kako živjeti i moguće spriječiti pojavu bolesti/raka.

Na okruglom stolu u Vijećnici Pučkog učilišta koji počinje u 17 sati govorit će Sandra Pavuć Drašković, Savjetnica zdrave prehrane, detoksikacije tijela i fitoaromaterapije, Suzana Krstić, Savjetnica za poslovanje i upravljanje u poslovanju, zatim predsjednica udruge zagrebačke županije “Edukacijom protiv raka dojke” Đurđa Dehin, Mateja Kalisar, ravnateljica razvojne agencije GVG Vegora te Lana Krunić Lukinić, pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti.

Neke od sudionice stola svojim će primjerima svjedočiti što su pokretači bolesti, put izlječenja ukoliko do iste i dođe i naučene lekcije svedene pod nazivnik “Put zdravlja”.

Nakon okruglog stola, u 19 sati, u Galeriji Trumbetaš bit će predstavljena izložba fotografija Vjekoslava Skledara “Nismo same: Ja sam snaga…”, čiji je cilj destigmatizacija onkoloških pacijentica, kroz fotografske portrete predstavlja emotivne priče deset hrabrih žena koje su se susrele s teškom bolešću raka dojke te gubitkom kose.

To je ujedno jedna u nizu izložba Udruge Nismo same, a glavni cilj je utjecati na okruženje i potaknuti promjenu percepcije javnosti prema bolesti od koje obolijeva sve veći broj mladih žena.

Izložba ostaje otvorena do 15. srpnja 2023.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Ova objava Okrugli stol i izložba “Ja sam snaga” donosi nam svjedočanstva žena oboljelih od raka i njihov put izliječenja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.