Prijava

Vaša prijava

Zbogom komarcima: Kreće trodnevno zaprašivanje na području Velike Gorice i okolice

[]

Počinje zaprašivanje komaraca na području Velike Gorice i okolice. Iz tvrtke Eko-deratizacije obavijestili su kako će sukladno planu izvesti izvanrednu dezinsekciju letećih oblika komaraca od 29. lipnja do 1. srpnja.

Suzbijanje komaraca krilatica planira se provesti hladnim ULV zamagljivanjem u ranim jutarnjim i predvečernjim satima insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima.

Prvi na redu su Velika Gorica, Velika Mlaka i Gradići, a zaprašivanje kreće u četvrtak 29. lipnja u jutarnjim satima od 5 do 7 sati. Istoga dana, samo u kasnijem terminu, od 19 do 21:30 sati na redu su Mičevec, Velika Kosnica, Petina, Mala Kosnica, Selnica Ščitarjevska, Črnkovec, Bapče, Ščitarjevo, Drenje, Obrezina, Sasi, Novaki, Lekneno, Trnje, Strmec Bukevski, SOP Bukevska i Zablatje posavsko.

Zatim u petak, 30. lipnja od 4:30 do 7 sati zaprašivat će se komarci u Kobiliću, Lazini Čičkoj, Ribnici, Novom Čiču, Poljani Čičkoj, Jagodnom, Gornjem i Donjem Podotočju, Starom Čiču, Vukovini i Kučama. Istog dana u večernjem terminu proći će se kroz Lukavec, Gornju i Donju Lomnicu, Petrovinu Turopoljsku, Šiljakovinu, Gudce, Markuševec Turopoljski.

U subotu, 1. srpnja su u jutarnjim satima na redu su Dubranec, Bukovčak, Vukomerić, Petravec, Prvonožina, Jerebić, Cerovski vrh, Cvetković brdo, Gustelnica, Kozjača i Ključić brdo, dok će se navečer proći kroz Veliku i Malu Bunu, Okuje, Kušanec, Laze Turopoljske, Mraclin, Buševec, Ogulinec, Turopolje i Rakitovec.

– Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanja, a naročito se to odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi preparati koji se koristi mogao izazvati iritaciju dišnih putova. Ukoliko na obuhvaćenom području postoje pčelari koji drže košnice, umoljavamo iste da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan suzbijanja komaraca – poručuju iz tvrtke Eko deratizacija.

Naslovna: Pexels/Ravi Kant

 

Ova objava Zbogom komarcima: Kreće trodnevno zaprašivanje na području Velike Gorice i okolice se prvi puta pojavila na cityportal.hr.