Prijava

Vaša prijava

Rasplesani srpanj u Šćitarjevu: Proštenje, nastup fokloraša i izložba narodnog ruha

[]

Rasplesano i veselo će biti ovoga vikenda u Šćitarjevu. U nedjelju 2. srpnja slavi se Dan Mjesnog odbora Ščitarjevo, a lokalno kulturno-umjetničko društvo organizira svoje 17. Srpanjske susrete.

Folklorni i zabavni program u centru Šćitarjeva počinje u 16 sati, a nastupit će folkloraši iz Gradića, Novog Čiča, Odre, Narta, Dugog Sela i Donjeg Miholjca. Luka Baltić i Marijano Ćosić zasvirat će na šargiji i violini, a zaplesat će i trbušne plesačice, članice Plesne skupine Celeste iz Zagreba.

– Ove godine imamo i nekih noviteta. Pripremili smo izložbu narodnih nošnji svakog društva koje će nastupati, a sve kako bi pokazali bogatstvo naše Hrvatske – rekla nam je predsjednica društva Branka Tretinjak te dodaje kako nitko neće ostati niti žedan niti gladan jer će se za taj dio pobrinuti članovi NK „Mladost“ iz Obrezine.

– Pozivam sve ljude dobre volje da izađu malo, priključe se ovom općenarodnom veselju. Pripremili smo za svakog po nešto. Za djecu ćemo imati razne zabavne aktivnosti pa će roditelji moći malo odahnuti, a u blizini je i naša crkva kao i Andautonija, pa će svi zainteresirani imati prilike i razgledati arheološki park – dodaje Tretinjak.

Po završetku folklornog programa bit će veselica uz grupu Sjaj

Ova objava Rasplesani srpanj u Šćitarjevu: Proštenje, nastup fokloraša i izložba narodnog ruha se prvi puta pojavila na cityportal.hr.