Prijava

Vaša prijava

Stigla prva ljetna prinova: Lenny Ilečić iz Dinama došao u Goricu!

[]

Čekalo se dugo na prvu ljetnu akviziciju, na prvog novog igrača u svlačionici HNK Gorice, a sad smo ga konačno i dočekali. Lenny Ilečić je 19-godišnjak, Zagrepčanin, ofenzivac, mladi igrač koji je svoj nogometni put do sad gradio u Dinamu. U sezoni za nama nosio je dres Dinamove juniorske momčadi, u 1. HNL postigao tri pogotka, ali očito u svemu tome i pokazao dovoljno kvaliteta da zasluži priliku na prvoligaškoj sceni.

– Počeo sam jako rano, već s pet-šest godina u kvartovskom klubu, da bi vrlo brzo otišao u Dinamo. Jedno vrijeme proveo sam i u NK Zagrebu, iz kojeg sam se vratio u Maksimir i ostao, evo, sve do juniora – ukratko se predstavio Ilečić u prvom intervjuu nakon potpisa trogodišnjeg ugovora.

Ilečić je, dakle, doveden da bi bio budućnost kluba, uz nadu i vjeru da može biti i sadašnjost. Dostupne informacije kažu kako je riječ o talentiranom igraču, napadaču koji ima brzinu, koji zna zabiti gol, no nema dvojbe kako će mu biti potrebno neko vrijeme za prilagodbu na razinu nogometa na kojoj dosad nije bio. O tome koliko će u tome brzo uspjeti, u kolikoj će mjeri biti u stanju impresionirati trenera Sopića, ovisit će i broj minuta koje će provesti na terenu.

Inače, Lennyjev otac Ivan također je bio nogometaš, jednako kao i stric Igor, obojica su školovana u Dinamovoj akademiji, kasnije igrali i prvoligaški nogomet u Hrvatskoj, u dresu Mladosti 127, ali i ostvarili internacionalne karijere. Tata je igrao u Njemačkoj, stric u Australiji, a na zalazu karijere i u NK Gorici, klubu koji je “pomogao” da se nekoliko godina poslije rodi HNK Gorica. Lenny tako dolazi u relativno poznato okruženje, u grad u kojem ima i rodbine, a sad ostaje “samo” da pokaže što može na terenu.

Možda se to dogodi već dan nakon potpisa ugovora, jer Gorica u srijedu od 18 sati igra svoju drugu utakmicu na pripremama. Naši nogometaši gostovat će kod novog prvoligaša Rudeša, a to bi mogla biti i prilika za Ilečićeve prve minute u goričkom dresu.

Ova objava Stigla prva ljetna prinova: Lenny Ilečić iz Dinama došao u Goricu! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.