Prijava

Vaša prijava

‘Da se ne lažemo, ovo nije kadar za prvu ligu. Tražimo i dovest ćemo pet-šest pojačanja!’

[]

Odradio je trening s momčadi, prvi od dva planirana ovog petka, a onda je odradio i kratak svoj trening. Sunce je udaralo punom snagom, ali Željko Sopić nizao je krugove oko igrališta, dobro se preznojio, pa se tek onda priključio društvu iz stožera u svome uredu.

– Moram malo i ja, nema druge… – dobacio je Coach Sopa u prolazu.

Već koji trenutak kasnije pozicionirao se tamo gdje se snalazi gotovo jednako dobro kao na terenu, uz teren. Pred diktafon jednog novinara. Dokazao se ovog proljeća i u tom smislu, dok je o onom trenerskom nepotrebno i govoriti, jer rezultat govori sve za sebe. Međutim, sve odrađeno prošlog proljeća polako i definitivno odlazi u povijesne knjige, a Sopić se već dva tjedna aktivno bavi sadašnjošću i budućnošću.

– Puno igrača je otišlo, priliku su dobili mlađi igrači. Teško je govoriti je li se netko nametnuo, budući da u ovom razdoblju imaš dva treninga jedan dan, pa trening i 45 minuta u utakmici drugi dan… To su dečki koji su donedavno bili ili i dalje jesu juniori, njih 12-13 je takvih, uz one koji su se vratili s posudbi. To nije ozbiljan kadar koji može igrati prvu ligu, nemamo si tu što puno lagati. Barem ja to neću raditi. Za svakog od njih šansa je svaki trening, svaka sljedeća utakmica. I rekao sam im otvoreno u kabini: ‘Ako vi mislite da će ovo biti kadar Gorice za novu sezonu, grdno se varate’. Gorica igra prvu ligu, to smo prošle sezone izborili krvavim putem i nemamo namjeru tek tako taj status pokvariti – odlučan je Sopić.

Pojačanja nestrpljivo čeka, ali pomaci po tom pitanju slijede.

– Da ćemo dovesti nove igrače, hoćemo. Po mojoj procjeni pet-šest sigurno. Ali pojačanja, ne “jednih od”. Da smo željeli “jedne od”, tu bi već bilo više od 20 igrača. Datum je jako nizak, budući da prijelazni rok počinje 1. srpnja, a u Hrvatskoj traje sve do 6. rujna. Kad iz kluba ode deset igrača, moraš ih dovesti barem šest. To je minumum. Na neke stvari nismo mogli utjecati, budući da primjerice Fruk, Bralić i Fućak nisu naši igrači. Mi možemo pokušati djelovati, ali to su igrači drugih klubova i ne možemo tu baš previše napraviti – počeo je Sopić pa nastavio:

– Znamo na kojim pozicijama se moramo pojačati, kakve igrače želimo dovesti i nadam se da ćemo se do odlaska na Roglu 8. srpnja ekipirati i čekati još jednog ili dvojicu igraču, koji su nam neophodni. Također, moramo imati na umu da su mogući i odlasci, primjerice, Mitrovića ili Pršira. Dođe li do toga, na tim ćemo se pozicijama također morati pojačati.

Gorica prvu utakmicu nove sezone igra 23. srpnja, a do kraja prijelaznog roka odigrat će se čak sedam kola. Što bi, teoretski, moglo znači da će proći gotovo cijela prva četvrtina, cijeli prvi kug, a sastavi i dalje neće biti definirani.

– Mi sigurno nećemo biti nekompletni toliko dugo, možda ćemo prve dvije utakmice odigrati u nepotpunom sastavu. To nam baš i ne ide na ruku, budući da su to dvije domaće utakmice, gdje očekujemo da bi trebali poentirati, ali tako je kako je – realan je trener.

Ne može sakriti da ga pomalo i ljute igrači s kojima klub pregovara.

– Igrači imaju svoje zahtjeve, svi misle da se ova država zove Njemačka, a ne Hrvatska. Bit će igrača, samo je pitanje hoćemo li, u trenutku kad oni budu imali volju doći kod nas, mi imati volju dovesti ih. Vjerojatno će na to mjesto doći netko drugi, ali dobro, svatko je kovač svoje sreće, svatko bira okruženje u kojem želi raditi. Znamo kakav je Gorica klub, kakav taj klub ima budžet, s tim moramo živjeti i mi, ali i igrači koji će eventualno doći – krenuo je Sopić.

– Kažem opet, nizak je datum i velik broj igrača ima visoke zahtjeve, bubaju cifre, a gledajući naše tržište, vidimo da čak ni Dinamo ni Hajduk ne dovode baš previše. To očito znači da novca baš i nema, samo što tim igračima to još nitko nije rekao. Ali dobro, saznat će brzo, pa će im biti lakše odlučiti se… Ponavljam, pitanje je jedino hoćemo li u tom trenutku mi imati prostora za njih po pitanju budžetu i broja igrača – dodao je gorički strateg na tu temu.

Polako već kreću i prave pripreme za domaći ogled s Varaždinom na otvaranju prvenstva, koji je na rasporedu u nedjelju, 23. srpnja, od 18.55 sati.

– Varaždin nije previše mijenjao momčad, a mi smo je značajno promijenili. Teško je u ovom trenutku toliko gledati naprijed, ali znamo sigurno da ćemo do tad biti jači za Pršira i Krizmanića, vjerujem i još barem dva nova igrača, a nadam se i za kapetana Mrzljaka, koji će se oporaviti od operacije. To je plus pet na ovo sad, a imamo i još neke pozicije koje hitno moramo zatvoriti, dovesti. Nadam se da ćemo do odlaska na Roglu imati gro kadra. Ono što će nam dodatno trebati, rješavat ćemo u hodu – zaključuje Sopić.

Ova objava ‘Da se ne lažemo, ovo nije kadar za prvu ligu. Tražimo i dovest ćemo pet-šest pojačanja!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.