Prijava

Vaša prijava

Od idućeg tjedna odlaganje otpada u reciklažnim dvorištima uz osobnu iskaznicu i račun VG Čistoće

[]

Od idućeg tjedna, prilikom odvoza otpada na reciklažno dvorište u Velikoj Gorici ili u Mraclin, Velikogoričani će sa sobom morati ponijeti osobnu iskaznicu i posljednji primljeni račun VG Čistoće, elektronički ili na papiru, obavijestili su iz Čistoće.

Naime, od 1. srpnja 2023. VG Čistoća usklađuje način korištenja reciklažnog dvorišta s člankom 86. stavak 4. Zakona o gospodarenju otpadom (Narodne novine 84/2021) koji utvrđuje da „osoba koja upravlja reciklažnim dvorištem dužna je zatražiti na uvid osobni identifikacijski dokument od osobe koja predaje otpad radi ostvarenja prava iz stavka 2. točke 1. ovoga članka“ (pravo se odnosi na besplatno korištenje reciklažnog dvorišta).

Dakle, ako ne predočite navedene dokumente, upravitelj reciklažnog dvorišta ima pravo naplatiti vam naknadu za uslugu zaprimanja otpada u reciklažno dvorište.

– Prilikom ulaska u reciklažno dvorište svaki korisnik dužan je predočiti osobnu iskaznicu te zadnju primljenu uplatnicu VG Čistoće, nakon čega može bez naknade predati doneseni otpad na daljnje zbrinjavanje. Reciklažna dvorišta namijenjena su isključivo građanima Grada Velike Gorice koji su korisnici usluga VG Čistoće – ističu iz VG Čistoće te dodaju kako pravnim osobama nije dozvoljeno odlaganje bilo kakvog otpada u reciklažnom dvorištu već su zbrinjavanje svog proizvodnog otpada dužne povjeriti ovlaštenom sakupljaču otpada.

Trenutno, VG Čistoća, za sada na pruža usluge sakupljanja proizvodnog otpada.

 

Ova objava Od idućeg tjedna odlaganje otpada u reciklažnim dvorištima uz osobnu iskaznicu i račun VG Čistoće se prvi puta pojavila na cityportal.hr.