Prijava

Vaša prijava

FOTO Najbolji i najljepši: Dječjem vrtiću ‘Lojtrica’ uručena priznanja

[]

Oni su najbolji i najljepši u Hrvatskoj. Dječjem vrtiću ‘Lojtrica’ iz Velike Mlake, odnosno ravnateljici Ljubi Brnadić, danas su uručena priznanja za plasman koji su ostvarili na izboru za najljepši vrtić, a kojeg je proveo portal gradonačelnik.hr.

– Velika Gorica svaki dan postaje sve prepoznatljivija po dobrome, kvaliteti i razvoju, što nas čini iznimno zadovoljnima i ponosnima. DV Lojtrica je primjer, kao i svi naši ostali dječji vrtići, dobrog, kvalitetnog i predanog rada. Ovo je prilika da se zahvalim svim odgajateljima, tehničkom osoblju, administraciji i ravnateljicama na svemu što čine, da bi ona skupina, koja je nama kao roditeljima najbitnija, osjećala se sigurnom i da bi proveli što sretnije i bezbrižnije svoje djetinjstvo – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

07.07.2023. – Velika Mlaka – DV Lojtrica proglašen najljepšim i najboljim vrtićem – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Dječjem vrtiću Lojtrica ovo nije prvo takvo priznanje. No, ove godine proglašen je najboljim u Hrvatskoj, a drugi je najljepši.

– Najljepši vrtić su birali sami građani putem Facebooka. Kako bi svi bili ravnopravni u izboru, biralo se u tri kategoriji, malih, srednjih i velikih gradova. Kriterije za najbolji vrtić u Hrvatskoj uspostavili smo u suradnji sa stručnjacima iz Ministarstva obrazovanja kao i Agencije za obrazovanje. Neki od kriterija su bili koliko kvadrata prostora pripada po djetetu, koliko se postižu drugi nad standardi, koliko ima drugih aktivnosti osim redovnih. Temeljem tih kriterija stručni žiri je odabrao najbolje – pojašnjava Vjeran Stilinović, direktor projekta gradonačelnik.hr.

07.07.2023. – Velika Mlaka – DV Lojtrica proglašen najljepšim i najboljim vrtićem – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Inače, Dječji vrtić ‘Lojtrica’ pohađa 613 djece u 27 odgojnih skupina, a broji i ukupno 128 zaposlenika koji su zajedno pridonijeli ovom dobivenom priznanju.

– Sretna sam i ponosna što je netko prepoznao naš rad. To je bio moj životni cilj, raditi u vrtiću koji će biti najbolji i najljepši. Imam jako dobre stručne suradnike, odgojitelje i sve djelatnike koji se daju i svi zajedno pridonosimo ovime što smo dobili. Nije bilo lako zadovoljiti sve ove kriterije. Sve radimo zajedno i timski, ovoga ne bi bilo da nema odgojitelja koji su dali sebe u brojnim različitim projektima, kako na razini grada tako i na međunarodnoj razini, a svi oni žele svoju praksu i iskustva prenijeti na druge – ističe ravnateljica Ljuba Brnadić.

07.07.2023. – Velika Mlaka – DV Lojtrica proglašen najljepšim i najboljim vrtićem – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nije niti čudo da je upravo ovaj vrtić dobio nagradu. Jer u vrtiću osluškuju potrebe roditelja i razvijaju različite programe od sportskih, engleskih, Montessori…tu su i neki besplatni programi u kojima sudjeluju i roditelji i djeca. Osim toga, vode i veliku brigu o prehrani djece, jer sve je više alergičara, a vrtić se ponosi i time što su inkluzivni vrtić koji je građen ‘bez barijera’.

 

Ova objava FOTO Najbolji i najljepši: Dječjem vrtiću ‘Lojtrica’ uručena priznanja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.