Prijava

Vaša prijava

Pobjeda za kraj! Gorica sredila slovenskog viceprvaka u “generalnoj probi”

[]

Čim su stigli na slovensku Roglu, nogometaši Gorice odigrali su pretposljednju utakmicu na pripremama i remizirali sa Slaven Belupom, a točno tjedan dana poslije, neposredno prije nego što su krenuli kući, Goričani su odradili i posljednju provjeru uoči starta prvenstva. I došli do prve pobjede, sredili slovenskog prvoligaša Celje 2-0 i došli do prvog trijumfa u pripremnom razdoblju.

Serija je krenula porazom od HUNS-a, momčadi sastavljene od igrača bez ugovora (1-2), nastavljena remijem u gostima kod novog prvoligaša Rudeša (0-0) i domaćim porazom od makedonske Škendije (0-2), da bi do uzlaznog trenda došlo u posljednjoj fazi priprema. Nakon dolaska nekih pojačanja, nakon što se se priključili Pršir i Krizmanić, nakon što je trener Sopić sa suradnicima uspio barem donekle posložiti obrise jedne sasvim nove momčadi.

Osam dana prije okršaja s Varaždinom na otvaranju nove sezone Sopić je tako na teren od prve minute poslao sve najbolje što je imao u tom trenutku. Bez oporavljenika Mrzljaka, lakše ozlijeđenog Steenvoordena i nedovoljno spremnog Blummela, Gorica se predstavila s ovom postavom: Ivan Banić bio je na golu, Momčilo Raspopović i Dino Štiglec na bokovima, a Mateo Leš i Krešimir Krizmanić u sredini obrane. U srcu veznog reda, uz Juricu Pršira, bio je i debitant Marko Soldo, koji je stigao samo dan ranije, u trojcu ispred njih Valentino Majstorović desno, Merveil Ndockyt u sredini i Josip Mitrović lijevo, dok je u vrhu napada bio Lenny Ilečić.

– Možemo biti zadovoljni načinom na koji smo rasli iz utakmice u utakmice, pokazivali sve više i više. Nije nam bilo lako u prvoj fazi ove utakmice, budući da smo se s Rogle spustili u Celje, u potpuno druge uvjete, ali na kraju smo uspjeli na pravi način zaključiti ovu provjeru – zadovoljan je bio i pomoćni trener Mensur Mujdža.

I doista, Celje je djelovalo bolje u prvom poluvremenu, bilo je tu posla za Ivana Banića, a Gorica je svoja prva i jedina dva konkretna pokušaja imala u završnici prvog dijela, oba puta preko razigranog Mitrovića. Nakon svega, prvih 45 minuta okončano je bez golova.

U nastavku je Gorica i definitivno došla do daha, pa prvo zaprijetila preko Ndockyta, a onda u 61. minuti i povela preko istoga igrača. Ubacivanje je došlo s desne strane, Kongoanac je ostao usamljen i mirno pogodio za vodstvo. Potvrda pobjede stigla je u 86. minuti, nakon kornera i lijepog skoka Raspopovića. Glavom je Momo pogodio za konačnih 2-0 koji donose optimizam.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HNK Gorica (@hnk_gorica)

– Dobra utakmica, s dobrim protivniko, po teškim vremenskim uvjetima. Uslijed velike vrućine u prvom dijelu ritam nije bio osobit, da bi u nastavku ipak bilo nešto lakše, što se i vidjelo na terenu. Na kraju smo uspjeli sačuvati svoju mrežu i zabiti dva gola, čime moramo biti zadovoljni – kazao je Raspopović.

Pred Goričanima su sad dva slobodna dana, novo druženje zakazano je za utorak, što znači da će Goričani imati još pet dana treninga za posljednje pripreme za otvaranje sezone. Nije nemoguće da u međuvremenu dođe i još poneko pojačanje, no i ovaj je kadar pokazao da može nositi ambicije Gorice u sudaru s uvijek neugodnim Varaždincima. Pogotovo nakon što se igrači još malo osvježe, pa još uz podršku s tribina…

Brojimo sitno, još malo pa krećemo!

Ova objava Pobjeda za kraj! Gorica sredila slovenskog viceprvaka u “generalnoj probi” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.