Prijava

Vaša prijava

Celzijusi se danas penju i do 35, a u utorak krajem dana nova jaka promjena vremena

[]

Pred nama je pravi ljetni dan, sunčano i vruće, uz maksimalac od 35 Celzijusa, a DHMZ je za gotovo čitavu zemlju izdao žuto upozorenje . Krajem dana je ipak moguć i lokalni pljusak uz grmljavinu. U utorak će se izmjenjivati sunčano i oblačno vrijeme. Povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana kada mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u drugom dijelu dana sjeverni.
Od utorka će se ponovo upozoravati na lokalno snažna nevremena, a osjetno osvježenje, osim u kopnene krajeve, stiže i na obalu.
– Promjenjivo i nestabilno, u utorak na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti uz mjestimičnu kišu, često u obliku pljuskova s grmljavinom, lokalno i jače izražene, a u srijedu se pljuskovi očekuju i u Dalmaciji. U četvrtak sunčanije uz postupnu stabilizaciju. Vjetar na kopnu umjeren, prolazno i jak jugozapadnjak. U utorak navečer okretat će na sjeverozapadnjak i sjeverni vjetar koji će u četvrtak slabjeti. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo te jugozapadnjak, a u srijedu će zapuhati bura koja će u četvrtak slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Na kopnu će osjetno osvježiti, a na Jadranu će biti manje vruće – prognoziraju iz DHMZ-a.

Screenshot DHMZ

 

Ova objava Celzijusi se danas penju i do 35, a u utorak krajem dana nova jaka promjena vremena se prvi puta pojavila na cityportal.hr.