Prijava

Vaša prijava

Pao serijski razbojnik: 42-godišnji muškarac u dvije godine počinio 43 pljačke

[]

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke stali su na kraj 42-godišnjem serijskom razbojniku koji je, između ostalog, dva puta opljačkao i benzinsku INE u Velikoj Mlaki. Jednom u travnju, zatim ponovno u svibnju.

Naime, u petak 21. srpnja oko 11 sati u Rapskoj ulici, u tom trenutku policiji nepoznat počinitelj, počinio je razbojništvo u ljekarni te ukrao novac.

– Policijski službenici, obilazili su zonu mjesta događaja i pritom uočili muškarca koji je kod njih izazvao sumnju te s obzirom da se udaljavao s mjesta gdje je počinjeno kazneno djelo, sustigli su ga i uhitili – ističu iz PUZ-a.

Kroz kriminalističko istraživanje, muškarac se dovodi u vezu s drugim brojnim razbojništvima.

– Sumnja se da je muškarac od svibnja 2021. godine pa sve do 21. srpnja 2023. godine počinio ukupno 43 razbojništava, od čega su tri ostala u pokušaju, na području grada Zagreba odnosno po zagrebačkim kvartovima – dodaju iz policije.

Muškarac u ostvarenju svog nauma nije birao objekte napada, ulazio je u trgovine, ljekarne, pošte, kioske, benzinske postaje.

– Zimi je ulazio maskiran kapom, a ljeti šiltericom. Po ulasku u prostor, pištoljem u jednoj ruci, a vrećicom u drugoj ruci, od zaposlenika bi zatražio novac koji bi mu oni predavali zbog straha i bojazni za vlastiti život. Utvrđeno je da se radi o plastičnom pištolju, što u samom trenutku zaposlenici nisu mogli uočiti zbog stresne i opasne situacije po njih – govore iz zagrebačke policije te dodaju kako je osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Ukupna materijalna šteta koju je 42-godišnjak počinio svojim kaznenim djelima iznosi oko 24.886 eura.

Ova objava Pao serijski razbojnik: 42-godišnji muškarac u dvije godine počinio 43 pljačke se prvi puta pojavila na cityportal.hr.