Prijava

Vaša prijava

Vozač pic-upa s 1,68 promila u krvi uhićen nakon prometne u Šćitarjevu

[]

Proteklog je vikenda policija provela akciju pojačanog nadzora u prometu u kojoj je utvrđeno ukupno 17 ciljanih prekršaja, a rekorder akcije po pitanju alkohola u krvi sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba.

– U nedjelju, 13. kolovoza u 00:20 sati, muškarac starosti 35 godina, upravljao je teretnim
pic-up vozilom krećući se Šćitarjevskom ulicom u mjestu Šćitarjevo. Kod kućnog broja 225 sudjelovao je u prometnoj nesreći, sudar dva vozila, s materijalnom štetom. Očevidom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,68 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg – izvijestila je gorička policija.

Isti je uhićen, smješten u prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva,
te istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici.

Policija je tijekom akcije evidentirala još jednog vozača koji je bio pod utjecajem alkohola, dva prekršaja prekoračenja brzine vozila, u četiri slučaja nije korišten sigurnosni pojas, a zabilježen je i  jedan prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

 

Naslovna fotografija: Cityportal.hr

 

Ova objava Vozač pic-upa s 1,68 promila u krvi uhićen nakon prometne u Šćitarjevu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.