Prijava

Vaša prijava

U tjedan dana po trgovačkim centrima ukradena tri novčanika


Od 9. do 16. siječnja gorička policija zabilježila je 37 raznoraznih događaja od kojih je 12 kaznenih djela i 6 prometnih nezgoda. Od 6 prijavljenih nasilja u obitelji, u njih 5 su počinitelji već poznati policiji.

Kupci u velikogoričkim trgovačkim centrima i dalje su na meti kradljivaca novčanika. U proteklih tjedan dana goričkoj policiji prijavljene su tri takve krađe. Prva je bila u Kauflandu gdje je novčanik ukraden iz platnene torbe koju je gospođa nosila preko ramena. Ostala je bez osobnih dokumenata, bankovnih kartica i gotovine, a šteta je procijenjena na oko 700 kuna. U istom trgovačkom centru jučer je gospođi iz Kobilića iz platnene vrećice koju je objesila na dječju sjedalicu u kolicima, ukraden novčanik s dokumentima, karticama i novcem. Šteta je oko 500 kuna.

Treća krađa evidentirana je prije tri dana u trgovačkom centru KTC na štetu 76-godišnje gospođe koja je torbicu nosila na ramenu. Lopov je ukrao novčanik u kojem je imala gotovine oko 600 kuna, osobne dokumente i bankovnu karticu.

Iz policije upozoravaju građane da novčanike drže u zatvorenim torbicama, i umjesto u trgovačkim kolicima ili na leđima, da ih svakako imaju u ruci.

Ovog tjedna nisu izostale ni provale. Metalni sef 54-godišnjeg vlasnika iz Mraclina otuđen je iz skladišta u Gornjem Podotočju. Kako je sef bio prazan, vlasnik je oštećen za vrijednost sefa, koja je oko 2.500 kuna.

Iz pomoćnih prostorija radionice u Vukovini ukradena je motorna pila i plastični sanduk, vrijednosti 2.000 kuna. Iz obiteljske kuće u Lukavcu ukradeno je oko 4 kg kave, 5 kg šećera, sokovi, deke i nakit ukupne vrijednosti 1.800 kuna.

Iz vikendice u vikend naselju Gajevo na području općine Kravarsko, ukradena je flakserica i lopata. 47-godišnji vlasnik oštećen je za 1.500 kuna.